Ντράπηκε και η ντροπή. Αυτή η φράση μόνον περιγράφει γλαφυρά τη κατάντια ορισμένων «υπεύθυνων» για τις μεγάλες ζημιές που έχουν προκληθεί στο πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ», το οποίο βρίσκεται πρυμνοδετημένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες οι οποίες λήφθησαν πριν λίγη ώρα, το πλοίο έχει υποστεί ένα μεγάλο ρήγμα στη πρύμνη, συνέπεια των συνεχών χτυπημάτων στα κρηπιδώματα της Νέας Παραλίας.

Σημειώνεται πως το αντιτορπιλικό βρίσκεται ελλιμενισμένο (πρυμνοδετημένο) στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και όχι σε ασφαλές σημείο εντός του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Το σημείο δε που είναι πρυμνοδετημένο είναι πλήρως εκτεθειμένο στους βόρειους ανέμους, οι οποίοι σήμερα το χτυπούσαν ανελέητα. Το πλοίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι εκτός λιμανιού.

Είναι απορίας άξιο η επιδεικτική αδιαφορία τη στιγμή που το «ΒΕΛΟΣ» έπρεπε να είχε μετακινηθεί και να ήταν ελλιμενισμένο σε ασφαλές σημείο προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είναι υπόλογη γι’ αυτό το αίσχος. Είναι αδιανόητο ένα πλοίο δεδομένης της επικινδυνότητας που απορρέει από τη θέση ελλιμενισμού και τη μετεωρολογική πρόβλεψη να αφήνεται πλήρως εκτεθειμένο.