Πριν από μερικά λεπτά ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ» το οποίο και πλαγιοδέτησε εντός του λιμένα της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως το αντιτορπιλικό βρίσκονταν ως σήμερα το μεσημέρι ελλιμενισμένο (πρυμνοδετημένο) στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και όχι σε ασφαλές σημείο εντός του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Το σημείο δε που ήταν πρυμνοδετημένο το καθιστούσε πλήρως εκτεθειμένο στους βόρειους ανέμους, οι οποίοι από τα ξημερώματα του Σαββάτου το χτυπούσαν ανελέητα.

Δεδομένων των μετεωρολογικών δελτίων που έκαναν λόγο για θυελλώδεις ανέμους, η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και ο Αρχηγός ΓΕΝ θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν μεριμνήσει προκειμένου το πλοίο να βρίσκεται σε ασφαλές σημείο εντός του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία σε σημείο εγκληματικής αμέλειας αφήνοντας το πλοίο πλήρως εκτεθειμένο να χτυπιέται στα κρηπιδώματα.

Το γράψαμε χθες και θα το επαναλάβουμε:

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είναι υπόλογη γι’ αυτό το αίσχος. Είναι αδιανόητο ένα πλοίο δεδομένης της επικινδυνότητας που απορρέει από τη θέση ελλιμενισμού και τη μετεωρολογική πρόβλεψη να αφήνεται πλήρως εκτεθειμένο.