Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να περιγράψει τα όσα συνέβησαν σήμερα και συμβαίνουν στο πλωτό μουσείο «ΒΕΛΟΣ» δεδομένου πως οι άνεμοι παραμένουν θυελλώδεις. Παρά το γεγονός πως η πρόβλεψη των θυελλωδών ανέμων ήταν δεδομένη και αναμενόμενη το «ΒΕΛΟΣ» αφέθηκε σε μια ακατάλληλη και επικίνδυνη θέση ελλιμενισμού όντας πλήρως εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης.

Σημειώνεται πως το αντιτορπιλικό βρίσκεται ελλιμενισμένο (πρυμνοδετημένο) στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και όχι σε ασφαλές σημείο εντός του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Το σημείο δε που είναι πρυμνοδετημένο είναι πλήρως εκτεθειμένο στους βόρειους ανέμους, οι οποίοι σήμερα το χτυπούσαν ανελέητα. Το πλοίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι εκτός λιμανιού.

Συνέπεια των καιρικών συνθηκών ήταν να προκληθούν ζημιές στο «ΒΕΛΟΣ» λόγω του σημείου στο οποίο ελλιμενίζονταν. Η πρύμνη του πλοίου χτύπησε στα κρηπιδώματα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης.

Είναι απορίας άξιο η επιδεικτική αδιαφορία τη στιγμή που το «ΒΕΛΟΣ» έπρεπε να είχε μετακινηθεί και να ήταν ελλιμενισμένο σε ασφαλές σημείο προστατευμένο από τα στοιχεία της φύσης.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού είναι υπόλογη γι’ αυτό το αίσχος. Είναι αδιανόητο ένα πλοίο δεδομένης της επικινδυνότητας που απορρέει από τη θέση ελλιμενισμού και τη μετεωρολογική πρόβλεψη να αφήνεται πλήρως εκτεθειμένο.

Ντροπή.