Πρόλογος

Το σενάριο έχει βασιστεί στις εξελίξεις του τελευταίο διμήνου. Στο σενάριο προσθέτω αληθινά γεγονότα τα οποία αποτέλεσαν την βάση στην οποία εκτυλίσσεται η ιστορία μου.Το σενάριο είναι υποθετικό, με σκοπό όπως όλα όσα έχω στο blog, να αναδείξει τρόπους αντίδρασης, νέες τεχνολογίες και τακτικές στρατηγικές.

Γράφει ο cynaegeirus στο http://cynaegeirus.blogspot.com/

Προεόρτια
16 χρόνια μετά την ακυρωμένη επιχείρηση Βαριοπούλα που είχε στόχο να ρίξει τον Ερντογάν, μια νέα επιχείρηση έλαβε χώρα για να κρατήσει τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην εξουσία.

Η Τουρκία θα εκτελούσε μια νέα πολυεπίπεδη επιχείρηση, βασισμένη στο σενάριο «Turan Güneş» το οποίο είχε εκπονηθεί, από την μυστική στο κοινό, Διοίκηση Υβριδικού Πολέμου.

Το σχέδιο είχε τους εξής στόχους:

Τον εκβιασμό της ΕΕ για την εξασφάλιση πολιτικής στήριξης στην Συρία και πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης για το προσφυγικό.
Τον αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης και την ικανοποίηση του αιτήματος απομάκρυνσης χιλιάδων μεταναστών.
Την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας με τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης και την παρατεταμένη πολιτική αστάθεια με πρόκληση πρόωρων εκλογών (με σύστημα απλής αναλογικής και διαδικασία διερευνητικών εντολών από άπειρο ΠτΔ)

Το σχέδιο είχε αναβαθμιστεί στις 15/1/2020 αλλά οι δυσμενείς εξελίξεις στην Συρία και στη Λιβύη άλλαξαν τα σχέδια.

Την Πέμπτη 27 Φεβ 2020 ο Τουρκικός Στρατός υφίσταται τον μεγαλύτερο αριθμό απωλειών σε μία ημέρα από το 1974 όταν 33 στελέχη της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού που εδρεύει στην Αρκαδιόπολη (Lüleburgaz) της Αν. Θράκης σκοτώνονται από αεροπορική προσβολή στην Idlib της Συρίας.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα αποφασίζεται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, όχι το προβλεπόμενο σχέδιο «Turan Güneş», αλλά μια ενισχυμένη έκδοση αυτού.

Με διαταγές του Υπουργού Άμυνας στις αρχές Οκτωβρίου ύστερα από την αντίδραση της Ελλάδας στην αναγγελία ΑΟΖ με κοινά σύνορα με την Λιβύη, υπήρχε αναβάθμιση του σχεδίου.

Υπεύθυνη για την αλλαγή ήταν μια ομάδα 6 Συνταγματαρχών αποφοίτων της ανωτάτης σχολής επιτελών του Ρωσικού Στρατού, η οποία είχε επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι και εργαζόταν στην Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η ομάδα προχώρησε σε μετατροπή του σχεδίου από υβριδικό σε τακτικό. Η επιχείρηση ονομάστηκε Kirin+ (Κριμαία+).

Διαβάστε τη συνέχεια στη πηγή του: http://cynaegeirus.blogspot.com/2020/04/kirin.html#more