Πρώτο το DefenceReview.gr είχε γράψει με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες και άριστα διασταυρωμένες σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, ότι η μεγαλύτερη άσκηση του ΠΝ δεν θα γίνει ως κίνηση καλής θέλησης και καλής γειτνίασης προς τη Τουρκία. Της Τουρκίας που έχει κάνει πάνω από 250 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικών νησιών, της Τουρκίας που στέλνει ερευνητικά πλοία εντός της Κυπριακής ΑΟΖ με την Ελλάδα να σφυρίζει αδιάφορα…

Όντας το μοναδικό ελληνικό μέσο ενημέρωσης που το έγραψε εγκαίρως και με πλήρη ακρίβεια. Πολλοί ήταν αυτοί που μας λοιδόρησαν και με χλεύασαν ενώ όλα τα media ακόμα και μεγάλες εφημερίδες έγραφαν περί της νέας ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ως συνέχεια της αρχικής η οποία ήταν να ξεκινήσει στις 4 Μαΐου.

Παρά το γεγονός πως κύκλοι του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ σχεδίασαν μια νέου τύπου ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ που ουδεμία σχέση θα είχε με την αρχική ούτε από πλευράς αντικειμένων ούτε από πλευράς συμμετοχών (ούτε το 1/3 πλοίων) τελικά ακυρώθηκε και αυτή.

 Από τη μεριά μας οι πληροφορίες μας ήταν ίδιες πλήρως διασταυρωμένες και επιβεβαιωμένες: καμία άσκηση του ΠΝ δεν θα πραγματοποιούνταν παρά τα όσα διέρρεαν προς τον Τύπο πηγές του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ. Γι αυτό και δεν γράψαμε κάτι και επιμείναμε στην αρχική μας τοποθέτηση: καμία άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ δεν θα γίνει.

Το να λέμε πως δεν θα γίνει η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2020 λόγω της πανδημίας είναι πλήρως ανεδαφικό γιατί κανένα κρούσμα δεν υπήρχε σε πλοίο και ουδεμία ένδειξη.

Η άσκηση δεν γίνεται καθαρά για πολιτικούς λόγους. Είναι πολύ εύκολο να βρείτε ποιοι είναι αυτοί και είναι διαχρονικοί. Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.

Η αρχική μας τοποθέτηση ήταν στις 28 Απριλίου: