Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του DefenceReview.gr η άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2020 ακυρώθηκε. Οι λόγοι που οδήγησαν στην ακύρωση της μεγαλύτερης άσκησης του ΠΝ οφείλονται στην στάση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών τα οποία θεώρησαν πως με την ακύρωση τουρκικών ναυτικών γυμνασίων του παρόντος χρονικού διαστήματος ήταν μια καλή ευκαιρία η Ελλάδα να απαντήσει με ένα παρόμοιο τρόπο.

Φυσικά οι Τούρκοι ακυρώσαν τις δικές τους ασκήσεις απόρροια της μεγάλης διασποράς που έχει λάβει η πανδημία Covid 19 στη Τουρκία και συγκεκριμένα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Σε καμία περίπτωση δεν ακύρωσαν τα ναυτικά τους γυμνάσια ως πράξη καλής θέλησης προς τη χώρα μας. Στο ΠΝ ουδεμία σχέση έχει η απόφαση ακύρωσης της άσκησης με τη πανδημία αφού είναι γνωστό άλλωστε πως οι ΕΔ έχουν σχεδόν μηδενικό δείκτη με ελάχιστα κρούσματα.

Πρόκειται για μεγάλο ατόπημα που συνεχίζει την πολιτική του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας απέναντι σε μια Τουρκία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και μέτρο προκλήσεων σε θάλασσα και αέρα. Μέσα στο 2020 η Τουρκική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πάνω από 240 υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος και μάλιστα πάνω από μεγάλα ελληνικά νησιά όπως η Ρόδος, η Χίος, η Λήμνος και η Λέσβος.

Ή μήπως να σχολιάσουμε το γεγονός των παράνομων τουρκικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ με την Ελλάδα πλήρως απούσα;

Δυστυχώς, η ελληνική πολιτική ηγεσία παρά το γεγονός ότι στον Έβρο επέδειξε μια δυναμική και αποφασιστική στάση στο μεταναστευτικό, στα ελληνοτουρκικά συνεχίζει την πολιτική του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας. Είναι τραγικό που τόσα χρόνια δεν έχουν αντιληφθεί και δεν έχουμε κατανοήσει πως ο κατευνασμός και η υποχωρητικότητα οδηγεί σε εθνικές ήττες και περισσότερες διεκδικήσεις από τη μεριά της Τουρκίας.

Χαρακτηρηστικό είναι το παράδειγμα των τουρκικών υπερπτήσεων που αρχικά ξεκίνησαν από βραχονησίδες και μικρονήσια και σταδιακά επεκτάθηκαν σε μεγάλα νησιά. Αντιστοίχως, δεν έχουμε ούτε τη τόλμη και τη βούληση να καταρρίψουμε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος…

Είναι κοινός τόπος πως η ελληνική εξωτερική πολιτική του στρουθοκαμηλισμού έχει ο ορισμός του Συδρόμου της Στοκχόλμης…