Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε, στις 25 Φεβρουαρίου, μέσω του «Twitter», ότι το Αμερικανικό Γραφείο Αμυντικής Συνεργασίας παρέδωσε αμυντικό υλικό, μεταξύ των οποίων και σταθμούς επικοινωνιών (ασυρμάτους), στη ΔΔΕΕ (Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων). Η συνολική αξία του αμυντικού υλικού που παραδόθηκε είναι της τάξεως των $ 9 εκατομμυρίων. Λεπτομέρειες για τον τύπο του υλικού που παραδόθηκε δεν αναφέρει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Comments

  1. Δεν είναι χάνδρες.
   Ο θείος ΣΑΜ έχει επιλέξει να ενισχύσει τις ειδικές δυνάμεις μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, γι αυτό κι ασκείται συνεχώς μαζί τους όπως και με την ΜΥΑ.
   Ο ρόλος που μας επιφυλλάσει βέβαια είναι προσαρμοσμένος στα δικά του (λογικό) γι αυτό και οι ασκήσεις είτε είναι αντιτρομοκρατίας, νηοψιών, ή άλλες υπο το καθεστώς αεροπορικής υπεροχής.

   Εγώ λέω «ευπρόσδεκτα» όλα, κι οι ασύρματοι κι η οργάνωση, απλά να μην ξεχάσουμε πως έχουμε και δικά μας επιχειρησιακά σενάρια στα οποία και πρέπει να ανταποκριθούμε και να οργανωθούμε και να ασκηθούμε. Δεν θα το κάνουν οι Αμερικάνοι για μας.

  2. Εδω ζηταμε χρηματα να παρουμε ενα πολυμετρο και δεν δινουν και λες χαντρες για ιθαγενεις τετοια προσφορα.Αγαπατε και σας αρεσει να διαβαζετε για την αμυνα αλλα δεν την ζειτε εκ τον εσω.

  3. @Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
   Πράγματι, εκτός απο χάνδρες είναι όμως και ντροπή,αφού η περίπτωση αφήνει να εννοηθεί ότι δεν υπήρχαν ούτε 9 ψωροεκατομμύρια για να αγοραστεί εξοπλισμός επικοινωνιών για ομάδες ειδικών αποστολών,ενώ ιδρύουν αντίγραφο του JSOC στην Ελλάδα χωρίς να υπάρχει ο ελάχιστος απαραίτητος εξοπλισμός για ασφαλές επικοινωνίες.
   Αν δεν έχουν όντως αυτά τα 9 millions (που είναι αστείο ποσό) για αγορά ασύρματων συσκευών και θεωρούν αναγκαίο να γίνονται ζητιάνοι για 9 million’s είναι αστείο και γελοίο να συζητάνε για πλοία αξίας μερικών billion’s που υποτίθεται ότι θέλουν να αγοράσουν.

 1. Επιβεβαιώνει ο υπόψη κύριος με τις εμφανίσεις του και τις υποδείξεις του την Υποτέλεια μας.
  Αν ήταν σε κάποια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να διαθέτουν η να πληρώνουν δις€( βλέπε Ισραήλ, Αίγυπτο κλπ) για την υποστήριξη και τις βάσεις σε όλη την επικράτεια ενώ προσφερουν β’ και γ’ διαλογής υλικά η ανάξια λόγου πόσα.
  Το κυριότερο από όλα είναι ότι δίνουν εντολές και αποκλείουν Αμυντικές Συμφωνίες και αξιόλογα οπλικά συστήματα από άλλες χώρες με γνώμονα πάντα να είμαστε σε θέση αδυναμίας όσον αφορά την ποιότητα υλικών ώστε να είμαστε πάντα εκβιασμοί σε υποχωρήσεις.
  Που ήταν κρυμμένος ο κύριος όταν αλωνιζαν οι Μογγόλοι στο Καστελόριζο, όταν έγινε το Τουρκικό Λιβυκό σύμφωνο; Μήπως έκανε καμία δήλωση για τα 12 νμ όπως οι Ρώσοι, οι Γάλλοι και πολλοί άλλοι;
  Όταν όμως έπεσε το Σύμφωνο στο τραπέζι ενεργοποιήθηκε αμέσως και έβαλε την κολλητή του Προστάτιδα των Μογγόλων και ακυρώθηκε παρ’ αυτά βοηθουντων και των 5 φαλλαγγιτων.
  Το μόνο που έμεινε να δούμε να δώσουν εντολή απόσυρσης από τα νησιά ότι αξιόλογο αμερικανικό υπάρχει (πχ MLRS κλπ), όπως το 1967 με την Μεραρχία για να μην δυσκολευτουν οι Μογγόλοι.
  Σκέφτομαι τι ήταν ικανοί να κάνουν εάν κάναμε σχεδιασμούς και υλοποίηση πυρηνικών όπως κάνουν οι Φίλοι τους με τη Ρωσία και το Πακιστάν. Ο Βούδας ένα αγωγό συζήτησε και έχασε τη λαλιά του 12 χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *