Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Katmerciler, οι δοκιμές του μη-επανδρωμένου επίγειου οχήματος UKAP, εξοπλισμένου με τον πύργο SARP της Aselsan, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις στον Τουρκικό Στρατό, ο οποίος θα παραλάβει τουλάχιστον 20 οχήματα. Η σχετική προμήθεια εντάσσεται σε σχετικό πρόγραμμα, το οποίο ανακοινώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου του 2017. Ο πύργος SARP μπορεί να ενσωματώσει ένα πυροβόλο των 7,62 χιλιοστών ή των 12,7 χιλιοστών ή έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων των 40 χιλιοστών.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), τα οχήματα θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτελέσουν μια σειρά αποστολών όπως παρατήρηση μακράς ακτίνας, αναγνώριση, περιπολία και λογιστική υποστήριξη. Θα πρέπει επίσης να λειτουργούν αυτόνομα σε επίπεδο πλοήγησης, ανίχνευσης, αναγνώρισης και αποφυγής εμποδίων και πορείας. Θα πρέπει επίσης να έχουν σπονδυλωτή κατασκευή έτσι ώστε ο εξοπλισμός τους να προσδιορίζεται κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε αποστολής. Τέλος, τα οχήματα θα πρέπει να είναι ικανά να επιχειρούν ημέρα και νύχτα και κάτω από δυσμενείς καιρικές και εδαφικές συνθήκες.

To UKAP μπορεί να ελεγχθεί από το έδαφος, από μέγιστη απόσταση τριών χιλιομέτρων, αλλά και από μεγαλύτερη απόσταση, μέσω της χρήσης δορυφόρου. Συνολικά, από κεντρικό έλεγχο, μπορούν να ελεγχθούν ταυτόχρονα 100-150 UKAP και να σταλούν, για παράδειγμα, προς μια κατεύθυνση, ή να τοποθετηθούν (ακροβολιστούν) σε μια περιοχή για ενέδρα. Αυτόνομα, με τη χρήση μπαταρίας, το όχημα μπορεί να λειτουργεί επί 5 ώρες, ενώ με τη χρήση γεννήτριας μπορεί να λειτουργεί επί 8 ώρες. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι της τάξεως των 25 χιλιομέτρων την ώρα.