Ο Βρετανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα δύο (2) πρώτα αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα AH-64E Guardian Apache, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα εν υπηρεσία WAH-64D (γνωστά και ως Apache AH1) από το 2024 και μετά (τα AH-64E θα χαρακτηριστούν επιχειρησιακά το 2022). Συνολικά θα αναβαθμιστούν 50 ελικόπτερα στο επίπεδο AH-64E από τα 67 WAH-64D, τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία (έκδοση των AH-64D Longbow Apache). Τα WAH-64D επιλέχθηκαν το 1995, έναντι του ευρωπαϊκού Tiger. Η κύρια διαφορά είναι η υιοθέτηση κινητήρα της Rolls-Royce, έναντι της General Electric και η υιοθέτηση πτυσσόμενης έλικας για χρήση του ελικοπτέρου από πολεμικά πλοία. Το πρόγραμμα αναβάθμισης ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2016 με κόστος $ 2,3 δισεκατομμύρια και υλοποίηση μέσω FMS (Foreign Military Sale).

Για τη συμπίεση του συνολικού κόστους τα σκοπευτικά συστήματα M-TADS (Modernised Target Acquisition & Designation System) και τα ραντάρ Longbow θα προέλθουν από τα WAH-64D. Επίσης αποφασίστηκε και η υιοθέτηση του κινητήρα T700 της General Electric αντί του RTM-322. Το πρόγραμμα κρίθηκε απολύτως αναγκαίο λόγω της εκτεταμένης χρήσης των WAH-64D στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη. Η έκδοση αναβάθμισης που επέλεξε ο Βρετανικός Στρατός είναι η Version 6, η οποία αφορά στην αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας και της μαχητικής ικανότητας του ελικοπτέρου. Μια από τις βελτιώσεις είναι η αύξηση της μέγιστης εμβέλειας του ραντάρ Longbow από τα 8 στα 16 χιλιόμετρα. Επιπλέον το ραντάρ θα μπορεί να εντοπίσει και να στοχεύσει θαλάσσιους στόχους.

Μια άλλη βελτίωση θα αφορά στην επέκταση της λεγόμενης ικανότητας MUMT-X (Manned-Unmanned Teaming-Extended), η οποία θα επιτρέψει στα Apache να συνεργάζεται με UAV, αλλά και να έχουν βελτιωμένες ικανότητες πλοήγησης και επικοινωνιών. Επίσης, μέσω της αξιοποίησης του δεύτερου καναλιού του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16 θα έχει αυξημένη δυνατότητα ανταλλαγής δεδομένων εικόνας και ήχου με στρατιώτες στο έδαφος. Ένας νέος, ισχυρότερος και με περισσότερους πυρήνες επεξεργαστής προσφέρει στον κεντρικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του ελικοπτέρου περισσότερη μνήμη και ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων. Οι δύο χειριστές θα έχουν στη διάθεση τους και σύστημα υποβοήθησης λήψης αποφάσεων, κάτι που θα οδηγήσει στη μείωση του χρόνου λήψης αποφάσεων, άρα στη μείωσης του χρόνο απόκρισης του ελικοπτέρου στην εμφάνιση της απειλής.