Ο Γερμανικός Στρατός βρίσκεται σε φάση δοκιμής της νέας έκδοσης A3 του πολυβόλου MG4 των 5,56 χιλιοστών της Η&Κ (Heckler & Koch), στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος αξιολόγησης του. Σύμφωνα με την Η&K το νέο MG4A3 παράγει μικρότερη οπισθοδρόμηση και καλύτερο έλεγχο βολής, άρα μεγαλύτερη ακρίβεια. Επιπλέον, το MG4A3 ενσωματώνει και νέο σκοπευτικό 4 x 30. Το ολικό του βάρος είναι 8,6, ενώ το δραστικό του βεληνεκές είναι άνω των 1.000 μέτρων.

Comments

  1. Φίλε μου το συγκεκριμένο πολυβόλο είναι διαμετρήματος 5,56…
   Πάντως πιστεύω ότι στα πολυβόλα δύσκολα θα ξεπεραστεί-αντικατασταθεί το -επίσης ξεπερασμένο- 7,62…

   1. Δε γινεται σε εναν Λοχο Πεζικου να εχουν αλλο διαμετρημα τα τουφεκια και αλλο τα πολυβολα και τα οπλοπολυβολα. Απο πλευρας ΔΜ και εφοδιασμου πυρομαχικων, θα ηταν σκετος εφιαλτης.

    Κυκλοφορει εσχατω εντονη φημη οτι ο Κουλός θα ψωνίσει τουφεκια ΤAVOR απο το Ισραηλ, για να εξαγορασει ισραηλινη «προστασία». Ο τυπος δεν ειναι στα καλα του. Το τελευταιο που χρειαζεται αυτη τη στιγμη ειναι να πεταμε λεφτα για αγορα ελαφρων οπλων Πεζικου.

    1. Προστασία απο μια χώρα που προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Τουρκία δεν μπορεί να εξαγοραστεί, όχι με αγορά τουφεκιού αλλά ούτε με αγορά μιας μοίρας UAV Heron και συστήματα Iron Dome που στοιχίζουν και πολλά παραπάνω..
     Μόνοι τους τα σκέφτονται αυτά η τους συμβουλεύουν άλλοι;

     1. @Ndgi

      Να το πεις του Κουλού αυτο.
      Αποκλειεται να ζητησε ο Στρατός αντικατασταση των G3, οταν εχει τοσες αλλες πολυ πιο επειγουσες προτεραιοτητες και αναγκες, αλλα και αν ζητησε, αποκλειεται να ζητησε TAVOR.

      Δυστυχως οι φημες ηδη οργιαζουν, και φοβουμαι οτι συντομα θα βρεθουμε προ οδυνηροτατων εκπληξεων, και θα πεταξουμε στον κουβά το λιγοτερο 100. 000.000 $$.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *