Όπως είχαμε ενημερώσει με σχετική μας ανάρτηση, η αμερικανική Lockheed Martin, η οποία συνεργάζεται με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), στο πλαίσιο του μεγάλης σπουδαιότητας πρόγραμμα αναβάθμισης των 84 F-16 Block.52 της ΠΑ στο επίπεδο F-16 Viper, θα έχει, στο εκθεσιακό περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον υπερσύγχρονο εξομοιωτή του μαχητικού αεροσκάφους F-36 Viper.

Όπως μάθαμε ο εξομοιωτής του F-16 Viper θα είναι ανοικτός για το κοινό, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να πετάξει εικονικά με πραγματικούς εξομοιωτές, ίδιους με αυτούς που θα έχουν στη διάθεση τους και οι Έλληνες πιλότοι. Βέβαια, εκτός του εξομοιωτή του F-16 Viper, η Lockheed Martin θα έχει, στο δικό της εκθεσιακό περίπτερο, τον εξομοιωτής του F-35 Lightning II.

Η δυναμική παρουσία της Lockheed Martin δεν είναι καθόλου τυχαία. Αντανακλά, τις εξαιρετικές Ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη φετινή ΔΕΘ οι ΗΠΑ θα έχουν ισχυρότατη παρουσία με 45 μεγάλες βιομηχανίες-εταιρίες.