O Mark Andrews, προϊστάμενος του Τμήματος Μαχητικών Ικανοτήτων (Combat Capabilities Branch), μια από τις υποδιευθύνσεις του κέντρου MCE (Maneuver Center of Excellence) του Αμερικανικού Στρατού στο Fort Benning, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αντικατάστασης των αντιαρματικών συστημάτων TOW του Αμερικανικού Στρατού. Το πρόγραμμα είναι γνωστό ως CCMS-H (Close Combat Missile System-Heavy) και στοχεύει στην αντικατάσταση των TOW, 51 χρόνια μετά την ένταξη τους σε υπηρεσία, από ένα νέο σύστημα με διπλάσιο βεληνεκές και πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Σήμερα το μέγιστο βεληνεκές του TOW, με το βλήμα BGM-71F (ΤΟW-2B), το οποίο είναι κατακόρυφης προσβολής (Top Attack), είναι της τάξεως των 4,5 χιλιομέτρων, ενώ επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 278-320 μέτρα το δευτερόλεπτο). Προγενέστερες εκδόσεις του βλήματος επιτυγχάνουν μικρότερο μέγιστο βεληνεκές της τάξεως των 3,75 χιλιομέτρων.
Συνεπώς στόχος του προγράμματος CCMS-H είναι ένα βλήμα με μέγιστο βεληνεκές περί τα 9+ χιλιόμετρα, αλλά στις ίδιες διαστάσεις με τα βλήματα BGM-71 των TOW (152 χιλιοστά διάμετρος), ώστε να είναι δυνατή η χρήση τους από τα υφιστάμενους εκτοξευτές. Ανάλογα της έκδοσης τα BGM-71 είναι βλήματα οπτικής, ενσύρματης καθοδήγησης ή ασύρματης καθοδήγησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων. Στην πρώτη περίπτωση ο χειριστής του συστήματος πρέπει να στοχεύει συνεχώς τον στόχο μέχρι την προσβολή του. Τα νέα βλήματα θα είναι τεχνολογίας Fire-and-Forget, ενώ θα διατηρούν και την ικανότητα κατακόρυφης προσβολής. Βελτιωμένο θα είναι και το τμήμα της πολεμικής κεφαλής. Σήμερα τα BGM-71, ανάλογα της έκδοσης τους, ενσωματώνουν πολεμική κεφαλή 3,9-6,14 κιλών και ανάλογη διατρητική ικανότητα 430-900 χιλιοστών θωράκισης. Επιθυμητό είναι το νέο βλήμα να ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές, μια για την εμπλοκή-κορεσμό του συστήματος αυτοπροστασίας και μια για την προσβολή του στόχου.
Ως προς την ταχύτητα, τα σημερινά TOW, στην καλύτερη περίπτωση, προσβάλουν το στόχο σε 14 δευτερόλεπτα (απόσταση στόχου 4,5 χιλιόμετρα, μέγιστη ταχύτητα 320 μέτρα το δευτερόλεπτο). Ιδανικά, το νέο βλήμα θα πρέπει να προσβάλει στόχο σε απόσταση 9+ χιλιομέτρων σε μικρότερο χρόνο. Ο λόγος για τον οποίο το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την ανάπτυξη-υιοθέτηση νέου εκτοξευτή είναι οικονομικός και πρακτικός. Οικονομικός διότι το πρόγραμμα δεν θα επιβαρυνθεί με νέες δαπάνες και πρακτικός, λόγω των δεκάδων χιλιάδων εκτοξευτών TOW που βρίσκονται σε υπηρεσία στον Αμερικανικό Στρατό και τους Πεζοναύτες, είτε ως ανεξάρτητοι εκτοξευτές επί ελαφρών οχημάτων, είτε ενσωματωμένοι σε τεθωρακισμένα οχήματα Μ2 Bradley, Stryker). Επίσης το TOW είναι ένα διαδεδομένο αντιαρματικό με δεκάδες χώρες-χρήστες και εμπορικά είναι καλύτερη η διάθεση ενός νέου βλήματος παρά η αντικατάσταση ολόκληρου του συστήματος από ένα νέο.
Ως προς το χρόνο εισαγωγής του νέου βλήματος ο Mark Andrews είπε ότι στόχος είναι τα νέα βλήματα να είναι διαθέσιμα το 2028. Τα πρώτα συστήματα TOW εντάχθηκαν σε υπηρεσία το 1970, ακολούθησε η βελτιωμένη έκδοση ITOW (Improved TOW) το 1978 και η έκδοση TOW-2 το 1992. Τα νεότερα βλήματα, ασύρματης καθοδήγησης, άρχισαν να παράγονται το 2006. Στο μεταξύ, το 2009, ακυρώθηκε το πρόγραμμα FCS (Future Combat Systems) και μαζί του το πρόγραμμα ανάπτυξης ενός νέου αντιαρματικού συστήματος CKEM (Compact Kinetic Energy Missile). To αντιαρματικό σύστημα TOW δεν είναι άγνωστο στην Ελλάδα, ούτε στην Τουρκία. Σύμφωνα με τις βεβαιωμένες παραδόσεις-παραλαβές που έχουν καταγραφεί η Ελλάδα διατηρεί σε υπηρεσία περί τους 438 εκτοξευτές, αναβαθμισμένους στο επίπεδο TOW-2, εκ των οποίων 364 διπλούς, σε τεθωρακισμένα οχήματα M-901A1/A2 ITV (Improved TOW Vehicle), και 74 μονούς.