Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας «Izvestia» τα τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M του Ρωσικού Στρατού παρέλαβαν ένα νέο βλήμα. Σύμφωνα με την «Izvestia» τα νέα βλήματα ενσωματώνουν χαρακτηριστικά απόκρυψης του ίχνους, ενώ μπορούν να εκτελούν και βίαιους ελιγμούς με στόχο να δυσκολεύουν την αναχαίτιση τους από εχθρικά αντιπυραυλικά συστήματα. Οι επιχειρησιακές δοκιμές του νέου βλήματος έγιναν το 2020, στη διάρκεια άσκησης, ενώ η ανάπτυξη του άρχισε το 2016. Το νέο βλήμα του Iskander-M καλύπτεται από υλικό απορρόφησης ραδιοκυμάτων, είναι ιδιαίτερα ευέλικτος εν πτήση, με ικανότητα εκτέλεσης ελιγμός με φόρτιση άνω των 30 g και έχει μέγιστο βεληνεκές 500 χιλιόμετρα. Μπορεί να ενσωματώσει διαφορετικές πολεμικές κεφαλές όπως υψηλής εκρηκτικότητας, διατρητικές, θραυσμάτων και διασποράς υπό-πυρομαχικών.

Comments

 1. Τι τοθελες αγαπητό DR αυτό το θέμα,πονάει…
  Πρεπει να πάρουμε τέτοια όπλα από κάπου οπωσδήποτε…Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάποια συμπαραγωγή με Σερβία η HAE και να γεμίζαμε με πυραύλους ,να μην ξέρουν από που τους έρχονται …
  Αλλά….δυστυχως αυτό το αλλά μας έφαγε.
  Με εκτίμηση

 2. Oπωσδήποτε θέλουμε τέτοιας κατηγορίας όπλα. Αν όχι ρωσικά λόγω CAATSA ας πάρουμε από Ισραήλ ή οπουδήποτε. Έχουν σαφέστατο ρόλο στο οπλοστάσιο μας. Από Κύπρο μέχρι Έβρο χρειάζονται. Aεροδρόμια όπως το Ικόνιο και το Μπαλίκεσιρ είναι εντός εμβέλειας όπως και πολλοί άλλοι κρίσιμοι στόχοι. Αποδεσμεύονται και τα Μιράζ/Ραφαλ/μελλοντικές φρεγάτες από αποστολές με Scalp να επικεντρώνονται ποια βαθειά στην Μ.Ασία.

  Toν CAATSA μπορούμε να προσπεράσουμε και στους αντιπλοικους αν πάρουμε Brahmos από τις Ινδίες. Με μερικές συστοιχίες σε Αν.Κρήτη, Αν. Κάρπάθο, ΝΑ.Ρόδο και Δ.Κύπρο και την τεράστια εμβέλεια τους κάνουμε την Αν.Μεσόγειο Access/Area Denial (A2/AD) με αλληλοκάλυψη στην περιοχή και 3 μαχ που πρακτικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναχαιτιστούν. Οι Iνδοί πιστοποιούν τον Brahmos και για τα Rafale που ίσως πρέπει να μας ενδιαφέρει επίσης.

 3. Ενω η Τουρκια εχει κυριολεκτικα γεμισει με καθε ειδους βαλιστικο πυραυλο και ρουκετες μεγαλου βεληνεκους εμεις αρνουμαστε πεισματικα να κανουμε εστω και ενα βημα πιο πανω απο τους 72 atacms που εχουμε.Να δω ποτε θα ξυπνησουν οι υπευθυνοι.

  1. Και ποιος σου είπε ότι θέλουν να ξυπνήσουν .Και ποιος σου ειπε ότι ενώ άλλα λένε στην πραγματικότητα δεν θέλουν να αφήσουν ουσιάστικα τα νησιά αφύλακτα Άλλωστε οι πράξεις τους αυτό αποδεικνυουν

 4. Ότι πιο τραγικό το σταμάτημα της διαδικασίας προμήθειας των επιπλέον 40 MLRS (κανονικά απαίτηση για ακόμα 36 18 για βόρεια σύνορα +18 για Πεζοναύτες) μαζί με αναβάθμιση και των 36 σε υπηρεσία μαζί με προμήθεια ATACMS/GMLRS. Θα είχαμε 76Χ2 =152 ATACMS να διαλύσουν τα τουρκικά παράλια και μετά με τις gmlrs στην ασδεν να κυνηγάνε τα αποβατικά κύματα. Έτσι τα RM70 ένα επίπεδο κάτω σε επίπεδο συντάγματος/επιλαρχίας-για επίθεση και απόσυρση μαζικά των Μ110. Τώρα ας περιμένουμ

 5. Πρέπει να δούμε το ινδικό οπλοστάσιο που έχουν όπλα μακράς εμβέλειας αντίγραφα ρωσικών όπλων εφόσον υφίσταται επαργκο ρωσικών όπλων από το Νατο. Προτίθενται να αποσύρουν και τανκς δικής τους κατασκευής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *