Ένα νέο σύστημα παρακτίου αμύνης πολλαπλών εκτοξευτών κατευθυνόμενων ρουκετών διαμετρήματος 130 χιλιοστών παρουσίασε η LIG Nex1 στην διεθνή ναυτική έκθεση MADEX 2017. Το σύστημα ανέπτυξαν από κοινού η LIG Nex1 (ρουκέτες) και η Hanwha (εκτοξευτής και σύστημα ελέγχου πυρός). Το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε πλοία επιφανείας, αλλά και ως αυτόνομο σύστημα ξηράς.

Έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αντιμετωπίζει αποβατικές ενέργειες κορεσμού, δηλαδή αποβατικές ενέργειες δεκάδων μικρών ταχύπλοων σκαφών. Οι ρουκέτες δεν εκτοξεύονται μαζικά και δεν προσβάλουν την επιφάνεια της θάλασσας άστοχα, αλλά στοχευμένα και κατευθυνόμενα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ακόμα και κατά στόχων σε κίνηση.

Εναλλακτικά μπορεί να εκτοξεύσει μαζικά πυρά κατά μιας περιοχής (φραγμός πυρός, άρνηση περιοχής). Ουσιαστικά το σύστημα μπορεί να εφαρμόσει δύο διαφορετικές τακτικές παρακτίου αμύνης: Στην πρώτη φάση εκτελεί στοχευμένα πυρά κατά της επερχόμενης απειλής, όσο αυτή βρίσκεται εν πλω, ενώ σε δεύτερη φάση εκτελεί μαζικά πυρά επί της ακτής, ένα και εφόσον η αποβατική δύναμη αποβιβαστεί στην ακτή.

Κάθε εκτοξευτής ενσωματώνει δύο εξαπλά κάνιστρα με 12 ρουκέτες βάρους 80 κιλών (8 κιλά είναι το βάρος της πολεμικής κεφαλής). Το ελάχιστο βεληνεκές κάθε ρουκέτας είναι 3 χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο είναι 20 χιλιόμετρα.

Στην αρχική φάση της πτήσης η καθοδήγηση της ρουκέτες επιτυγχάνεται με συνδυασμό αδρανειακού συστήματος (INS), συστήματος GPS και συστήματος ανανέωσης δεδομένων εν πτήση, ενώ στην τερματική φάση η καθοδήγηση επιτυγχάνεται υπέρυθρα. Κάθε εκτοξευτής μπορεί να προσβάλει έως και τρείς στόχους ταυτόχρονα.