Η ισραηλινή Elbit ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε δοκιμή του νέου συστήματος επί κάσκας JHMCS II (Joint Helmet Mounted Cueing System II) επί μαχητικού αεροσκάφους F-16 Viper. Η δοκιμή έγινε στις ΗΠΑ, κατόπιν την επιτυχημένη δοκιμή του JHMCS II σε περιβάλλον εργαστηρίου. Οι δοκιμές γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος MFR (Military Flight Release) της Αμερικανικής Αεροπορίας, το οποίο αφορά στα F-16 Viper. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Elbit η δοκιμή υπήρξε επιτυχείς και το σύστημα ανταποκρίθηκε απολύτως στις προβλεπόμενες επιδόσεις, καθώς και στο επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Το JHMCS II αποτελεί βελτιωμένη έκδοση των εν υπηρεσία JHMCS. Ενσωματώνει νέο σύστημα προβολής συμβόλων, οπτικό-αδρανειακό ανιχνευτή και διευρυμένο άνω πεδίο όρασης για αξιοποίηση όπλων και αισθητήρων σε διευρυμένο πεδίο όρασης. Το σύστημα είναι εξίσου αποτελεσματικό ημέρα και νύχτα. Εργονομικά, παρουσιάζει βελτιωμένο κέντρο βάρους με αποτέλεσμα να μειώνεται η καταπόνηση του αυχένα του πιλότου και να αυξάνει το επίπεδο ασφάλειας του. Εκ των πραγμάτων η εξέλιξη αυτή πρέπει να ενδιαφέρει και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των 84 F-16 Block.52+/Advanced Block.52+ στο επίπεδο F-16 Viper.

Comments

  1. Μήπως είναι γνωστό αν θα χρειάζεται και αυτό Calibration and adjustment με το αεροσκάφος η θα προσαρμόζεται πιο εύκολα ακολουθώντας την αρχή Plug and play στο αεροσκάφος που θα χρησιμοποιείται;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *