Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) ανακοίνωσε ότι διενεργεί τεχνικό διάλογο, χρονικής διάρκειας 60 ημερών, με αντικείμενο την ενσωμάτωση του νεότερου συστήματος IFF Mode.5 στο σύστημα αποστολής των αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου EMB-145 EriEye.

Πρόκειται για ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό πρόγραμμα το οποίο όμως είναι απολύτως αναγκαίο και απαραίτητο δεδομένου ότι το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ότι τα IFF της έκδοσης Mode.4 θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται και να υποστηρίζονται από το 2020 και μετά υπέρ των IFF της έκδοσης Mode.5.

Comments

  1. Είναι πολλά τα λεφτά…@Chris Ain.
    Σε αυτήν βέβαια την έκδοση οι δυνατότητες του ραντάρ σε εμβέλειες αποκαλυψης σε κάλυψη όλου του αζιμούθιου αλλά και σε στόχους stealth είναι πραγματικά πολύ σημαντικές.

      1. Αν θυμάμαι καλά, το Globaleye είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ. Αν δεν κάνω λάθος, μια τιμή για την Ινδία για 4 μονάδες, ήταν στα 2 δις. Αν εξαιρέσουμε το σώμα του αεροπλάνου του Globaleye που είναι έτσι και αλλιώς ακριβό, το λοιπό πρέπει να κοστίζει περί τα 400 εκ η μονάδα (μαζί με το κέρδος). Άντε σ’ εμάς σαν πιο μικρή οικονομία να ζητούσαν για τα συστήματα 300 (μαζί με το κέρδος). Δε νομίζω να φτάσουμε την αναβάθμιση σε τέτοια ποσά, που συνεπάγονται ανάλογης εξέλιξης συστήματα.
        Οπωσδήποτε κάποια πράγματα είναι και απόρρητα βέβαια….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *