Σύμφωνα με δημοσίευμα του αμυντικού περιοδικού «Jane’s» η τουρκική Roketsan παρουσίασε λεπτομέρειες του νέου αντιαρματικού βλήματος Karaok, για φορητό εκτοξευτή, διαμετρήματος 125 χιλιοστών, το οποίο βρίσκεται σε φάση προχωρημένης ανάπτυξης.

Το Karaok σχεδιάζεται για χρήση από αεροκίνητες, αμφίβιες και ειδικές δυνάμεις και αναμένεται να έχει μέγιστο βεληνεκές άνω των 1.000 μέτρων. Βλήμα και εκτοξευτής ζυγίζουν λιγότερο από 25 κιλά, ενώ το Karaok έχει μήκος 110 εκατοστά και ενσωματώνει δύο τετραπλά πτερύγια.

Ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές τοποθετημένες σε κάθετη σειρά (tandem) και τουρκικής προέλευσης υβριδικό κινητήρα διπλής ενέργειας (κατά την εκτόξευση και κατά την πτήση), ο οποίος επιτρέπει τη χρήση του βλήματος εντός κτιρίων και δωματίων. Μπορεί να εκτοξευτεί με τρείς διαφορετικές επιλογές: Εγκλωβισμός πριν την εκτόξευση, εγκλωβισμός μετά την εκτόξευση και fire-and-forget, ενώ η επιλογές προσβολής του στόχου είναι δύο: Ευθεία ή κατακόρυφη προσβολή.

Η πλοήγηση κατά την πτήση είναι δυνατή μέσω της χρήσης μονάδας αδρανειακής πλοήγησης (IMU), ενώ στην τερματική φάση η καθοδήγηση επιτυγχάνεται μέσω υπέρυθρου αισθητήρα. Σύμφωνα με το «Jane’s», το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Roketsan, το Karaok είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας από την ανάπτυξη και τη χρήση των βλημάτων UMTAS και OMTAS και ότι προορίζεται για χρήση από Ειδικές Δυνάμεις.