Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισραηλινού τύπου το τροχοφόρο (8 x 8) τεθωρακισμένο όχημα Eitan αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα τις δοκιμές πεδίου, στις οποίες υποβάλλεται, εντός του 2018 ή τις αρχές του 2019. Όπως έγινε γνωστό η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2021, οπότε και θα είναι διαθέσιμο για εξαγωγές. Στον Ισραηλινό Στρατό θα αντικαταστήσει τα M-113.

Το Eitan ανέπτυξαν από κοινού η IAI, η IMI και η Rafael. Το όχημα ενσωματώνει τεχνολογίες από το άρμα μάχης Merkava Mk.4 και το τεθωρακισμένο όχημα Namer, το οποίο βασίζεται στο Merkava Mk.4. Αναπτύχθηκαν με βάση τα συμπεράσματα του Πολέμου στη Γάζα το 2014, με έμφαση στην ταχύτητα, την ευελιξία και την ασφάλεια.

Το βάρος μάχης του Eitan είναι 30-35 τόνοι και, μαζί με το Namer, αποτελούν το μέλλον των τεθωρακισμένων οχημάτων του Ισραηλινού Στρατού. Ενσωματώνει κινητήρα μέγιστης ισχύος 750 ίππων και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα. Επίσης ενσωματώνει ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας, ενώ μπορεί να μεταφέρει 12 στρατιώτες. Ο εξοπλισμός θα αποτελείται από ένα πυροβόλο των 30 χιλιοστών, ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και έναν διπλό εκτοξευτή αντιαρματικών βλημάτων Spike.