Σήμερα, το πρόγραμμα των νέων τορπιλών περνάει από τη Βουλή των Ελλήνων και ειδικότερα από την αρμόδια επιτροπή λαμβάνοντας την έγκριση για την έναρξη του προγράμματος. Το πρόγραμμα των νέων τορπιλών όπως όλα δείχνουν θα αναλάβουν οι Γερμανοί οι οποίοι θα προμηθεύσουν το ΠΝ με νέες τορπίλες Seahake Mod4 ενώ θα εκσυγχρονίσουν και ένα απόθεμα παλαιότερων τορπιλών τύπου

Το κόστος ανέρχεται σε 105 εκατομμύρια ευρώ για 36 τορπίλες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η γερμανική πρόταση περιλαμβάνει εκτός των καινούργιων τορπιλών και ολικό εκσυγχρονισμό των παλαιών SUT Mod 0 είτε σε επίπεδο SUT Mod 3 είτε σε επίπεδο SUT Mod 4.

Το βασικά επιχείρημα του ΠΝ είναι πως οι Γερμανικές τορπίλες διασφαλίζουν πλήρη συμβατότητα με το τακτικό σύστημα των υποβρυχίων (πρόκειται για τα ISUS 90-15 και ISUS-90-46) και πως η Γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik προσφέρει με το πακέτο της αγοράς των νέων τορπιλών και δωρεάν εκσυγχρονισμό περί των 25 παλαιών  τορπιλών SUT Mod 0.

Πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί πως ενώ η Ιταλική τορπίλη Blackshark έχει πιστοποιηθεί πλήρως και είναι συμβατή στα Πορτογαλικά U-214 το ΠΝ επιμένει στη Γερμανική λύση.

Σύμφωνα με τη Γερμανική εταιρεία Atlas Elektronik η τορπίλη SeaHake Mod.4 ER είναι η μοναδική που είναι πλήρως ολοκληρωμένη και συμβατή με το σύστημα μάχης των υποβρυχίων «214» καθώς και του «ΩΚΕΑΝΟΥ». Τα υποβρύχια διαθέτουν τα συστήματα μάχης ISUS 90-15 και ISUS-90-46 αντίστοιχα.

Με αυτή τη λύση το ΠΝ εκσυγχρονίζει παλαιότερες τορπίλες ενώ παράλληλα προμηθεύεται και νέες. Άποψη μας είναι πως το ΠΝ εφόσον πρέπει να επιλέξει γερμανική τορπίλη ας κινηθεί για την απόκτηση της νεότερης και πλέον σύγχρονης Mod.4 ER και όχι της Seahake Mod4.