Το ισπανικό τμήμα της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής κοινοπραξίας Airbus παρουσίασε μια σχεδίασης ενός νέου εκπαιδευτικού-ελαφρού μαχητικούς αεροσκάφους, του AFJT (Airbus Future Jet Trainer). Το αεροσκάφος σχεδιάστηκε πρωτίστως για να καλύψει τις ανάγκες της Ισπανικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της αντικατάστασης των C-101 και των F-5.

Το AFJT θα είναι ένα μονοκινητήριο, διηχητικό (Transonic) αεροσκάφος με διπλό ρόλο: Προχωρημένης εκπαίδευσης και ελαφρού μαχητικού, αρχικά επανδρωμένου και στη συνέχεια μη-επανδρωμένου. Το αεροσκάφος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα FCAS (Future Combat Air System).

Η εκπαιδευτική έκδοση θα είναι διθέσια και θα προσφέρετε με ή χωρίς εσωτερικό πυροβόλο και ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών. Θα έχει όμως ενσωματωμένο σύστημα εικονικής εκπαίδευσης εν πτήση. Στην έκδοση ελαφρού μαχητικού το αεροσκάφος θα είναι μονοθέσιο με έμφαση στην αναχαίτιση και στην αναγνώριση.

Comments

  1. Υπάρχουν ήδη έτοιμες λύσεις για εκπαίδευση πιλότων στο προκεχωρημένο στάδιο εκπαίδευσης, που είναι οικονομικά ρεαλιστικές και για την Ελλάδα με όλες τις πιστοποιήσεις στα στάνταρ του ΝΑΤΟ και για την Ευρώπη που δεν υστερεί απέναντι στα υπόλοιπα εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

    Όπως το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για Aero L-39NG της Aero Vodochody που έλαβε πιστοποίηση και άδεια λειτουργίας.

    http://www.aero.cz/en/aircraft/programs/l-39ng/#scrollTo=obsah

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *