Οι Ειδικές Δυνάμεις της Ολλανδίας παρέλαβαν το πρώτο τροχοφόρο (4 x 4) όχημα ειδικών επιχειρήσεων VECTOR (Versatile Expeditionary Commando Tactical Off Road), το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την ολλανδική εταιρία Defenture.

Το όχημα άρχισε να αναπτύσσεται το καλοκαίρι του 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος ATTV (Air Transportable Tactical Vehicle) των ολλανδικών Ειδικών Δυνάμεων, που έχει ως στόχο την αντικατάσταση των οχημάτων KCT (Korps Commando Troepen), τα οποία ήταν τροποποιημένα οχήματα τύπου G-Wagen της γερμανικής Mercedez-Benz. Συγκριτικά με το KCT το VECTOR έχει μεγαλύτερη μεταφορική ικανότητα, καλύτερα οδικά χαρακτηριστικά και είναι αερομεταφερόμενο από ελικόπτερα επιπέδου CH-47 Chinook.

Το βάρος μάχης του VECTOR είναι 3.050 κιλά εκ των οποίων τα 2.000 κιλά είναι το μέγιστο δυνατό μεταφερόμενο φορτίο. Μπορεί να μεταφέρει έως και πέντε άτομα, ενώ η σπονδυλωτή του σχεδιάσει επιτρέπει την εναλλαγή οπλισμού και διαμόρφωσης έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε πολλά διαφορετικά επιχειρησιακά σενάρια.

Τα ολλανδικά VECTOR είναι εξοπλισμένα με ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και ένα πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών. Για την προστασία του το όχημα μπορεί να ενισχυθεί με επιπλέον θωράκιση και συλλογή προστασία από νάρκες, σύμφωνα με τα νατοϊκά πρότυπα STANAG 4569 Level 1.

Η μέγιστη ταχύτητα του VECTOR ανέρχεται στα 170 χιλιόμετρα την ώρα (κενό, σε οδό), ενώ η εμβέλεια του ανέρχεται στα 1.200 χιλιόμετρα. Μπορεί να περάσει υδάτινο κώλυμα ή τάφρο βάθους 86 εκατοστών και κάθετο εμπόδιο ύψους 30 εκατοστών.