Ομαλά εξελίσσεται το πρόγραμμα προμήθεια 260 νέων τεθωρακισμένων οχημάτων αντιαρματικής άμυνας για τον Τουρκικό Στρατό. Πρόκειται για 76 τροχοφόρα οχήματα Pars (4 x 4) και 184 ερπυστριοφόρα Kaplan-10 της FNSS, τα οποία θα ενσωματώνουν έναν δίδυμο εκτοξευτή κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων τύπου OMTAS της Roketsan.

Το βλήμα OMTAS αποτελεί έκδοση του UMTAS, το οποίο εξοπλίζει τα επιθετικά ελικόπτερα T-129. Το σχετικό συμβόλαιο οχημάτων υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση-ενημέρωση το Τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος. Έτσι οι παραδόσεις των πρωτοτύπων οχημάτων αναμένονται το 2018, ενώ οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 2018-2020.

Εκτός των εκτοξευτών, τα οχήματα θα ενσωματώνουν και ολοκληρωμένο συγκρότημα σκοπευτικών ημέρας και νύκτας, καθώς και ένα πολυβόλο των 7,62mm για την αυτοπροστασία τους.

H ανάπτυξη του UMTAS ξεκίνησε το 2005 με τη φάση της σχεδίασης, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2008. Ακολούθησε η φάση της ανάπτυξης και των δοκιμών αξιολόγησης, η οποία ολοκληρώθηκε το 2015.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία η παραγωγή των βλημάτων έχει ήδη ξεκινήσει από το 2016. Το βλήμα OMTAS είναι διαμετρήματος 160mm, ενσωματώνει υπέρυθρο ερευνητή και επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 4 χιλιόμετρα.