Δεδομένης της απόφασης για την αναβάθμιση του στόλου των F-16, η ηγεσία της ΠΑ εξετάζει διάφορα σενάρια ενίσχυσης του οπλοστασίου της με σύγχρονα βλήματα αερομαχίας και προσβολής, αλλά κυρίως με ατρακτίδια νέας γενιάς, με στόχο την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των υπό αναβάθμιση F-16.

Ένα από τα συστήματα που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της ΠΑ είναι το ατρακτίδιο Legion (ενδιαφέρον υπάρχει και για τα προηγμένα βλήματα αερομαχίας AIM-120D AMRAAM, καθώς και για βλήματα στρατηγικής προσβολής AGM-158 JASSM, εάν και εφόσον βέβαια αποδεσμευτούν από την Αμερικανική Κυβέρνηση).

Το Legion είναι ένας αισθητήρας πολλαπλών λειτουργιών, παθητικός, ο οποίος υποστηρίζει τις διαδικασίες στόχευσης σε περιβάλλον άρνησης χρήσης ραντάρ. Το βασικό σύστημα που ενσωματώνει το Legion είναι ο αισθητήρα IRST21 (Infra-Red Search & Track 21), ο οποίος σε συνδυασμό με έναν προηγμένο επεξεργαστή επιτυγχάνει υψηλής πιστότητας ανίχνευση και παρακολούθηση εναέριων στόχων.

Το σύστημα έχει ήδη πιστοποιηθεί για χρήση στα αεροσκάφη F-16 Fighting Falcon και F-15C Eagle της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα του Legion είναι η κοινή αρχιτεκτονική διασύνδεσης που ενσωματώνει, κάτι που του επιτρέπει να εναλλάσσεται ως φορτίο από αεροσκάφος σε αεροσκάφος χωρίς επιπρόσθετες απαιτήσεις πιστοποίησης.

Παράλληλα η εικόνα του Legion μπορεί να διαβιβαστεί σε άλλες φίλιες δυνάμεις μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16. Το σύστημα πραγματοποίησε την πρώτη του πτητική δοκιμή τον Ιούνιο του 2015, ενώ ήδη η Boeing έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Lockheed Martin για τον εξοπλισμό των F-15C Eagle με 130 ατρακτίδια Legion.

Το Legion μπορεί να εκτελεί έρευνα αέρος-αέρος ανεξάρτητα ή ταυτόχρονα με το ραντάρ του αεροσκάφους, να ανακαλύπτει στόχους και αυτοί οι στόχοι να πλήττονται από το αεροσκάφος χωρίς να έχουν κάποια ένδειξη προειδοποίησης επερχόμενης απειλής (παθητική λειτουργία).

Η αξία των συστημάτων IRST φαίνεται από το γεγονός ότι όλα τα αεροσκάφη νέας γενιάς (F-35 Lightning II, Rafale, Eurofighter και JAS-39 Gripen) έχουν ενσωματωμένα συστήματα IRST.