Όλες οι πολιτικές παρατάξεις διατηρούν ένα διχαστικό λόγο, στο «Σκοπιανό Θέμα» μόνο και μόνο για να μας κρατούν περιχαρακωμένους στα στρατόπεδά τους, κι’ όποιος τολμήσει να αρθρώσει αντίρρηση γίνεται αυτόματα αποστάτης ή φασίστας ή προδότης ή, ή, ή…

Γράφει ο Δημήτρης Τσαϊλάς Υποναύαρχος Π.Ν ε.α.

Οι πολιτικοί σεισμοί των παρελθόντων ετών θα πρέπει να μας διδάξουν ότι έχοντας μόνο τα πλεονεκτήματα και τα δεδομένα από την πλευρά σου, δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας. Πρέπει να είμαστε σε αναμονή για την παραπληροφόρηση που σίγουρα θα έρθει, για ανακριβή γεγονότα και έλεγχο αυτών, αφού μια διορθωτική δήλωση αρκετές ημέρες αργότερα δεν θα είναι ποτέ χρήσιμη.


Στην Πατρίδα μας τελευταία υπάρχει μια διαρροή μηνυμάτων που αντηχούν στις κοινότητες που αισθάνονται ότι το σύστημα δεν λειτουργεί γι’ αυτούς. Περιθωριοποιημένες ομάδες είναι πιθανό να είναι η πιο δεκτικοί στην παραπληροφόρηση.

Γι’ αυτό τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για την αγωγή του πολίτη και να σταματήσουν τις κοκορομαχίες και τις ύβρεις. Εάν οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς λειτουργεί το δικό τους κόμμα και τι θέση έχει, θα είναι λεία για κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας και λαϊκισμούς. Αν οι πολίτες αισθάνονται ανίσχυροι και βρίσκονται σε σύγχυση, αυτό θα βοηθά όσους διαδίδουν την παραπληροφόρηση και είναι πολλοί αυτοί. Ανθεκτικότητα στα δημοκρατικά συστήματα υπάρχει μόνο με καλά ενημερωμένους πολίτες.

Αγαπητοί φίλοι, τα συλλαλητήρια δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι, για να αποτραπεί μια οδυνηρή ήττα απαιτείται συνδυασμός χαρισματικής ηγεσίας, κατάλληλης τακτικής, πατριωτισμός, αλλά κυρίως αυτό που είναι γνωστό ως ηθικό ή θέληση, που είναι τα βασικά συστατικά, με τα οποία θα αντιμετωπίσει ο λαός τον αντίπαλο, όσο ισχυρός και δόλιος είναι. Οπότε αυτό που απαιτείται είναι εθνική πολιτική με συνοχή και συναίνεση όλων των πολιτικών κομμάτων.

Τέλος με αντεγκλήσεις περί προδοσίας, προδοτών, μειοδοτών και ύβρεις προς την οποιαδήποτε διαφορετική ή αντίθετη άποψη θα μας οδηγήσει σε μεγαλύτερο τέλμα!!! Είμαι σίγουρος ότι κανένας μας δεν επιθυμεί να ονομαστούν τα Σκόπια με το όνομα για το οποίο δώσανε αγώνα οι πρόγονοί μας.