Όπως είναι γνωστό στις 22 Φεβρουαρίου το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία G2G (Government-to-Government) με τη Γερμανία για την προμήθεια 17 ενεργητικών συστημάτων αυτοπροστασίας Trophy, τα οποία θα εγκατασταθούν σε ισάριθμα Leopard-2A7. Τα 17 αναβαθμισμένα Leopard-2 θα ενταχθούν στη δύναμη VJTF (Very High Readiness Joint Task Force) του ΝΑΤΟ, την ηγεσία της οποία αναλαμβάνει η Γερμανία το 2023. Η εγκατάσταση και ολοκλήρωση του Trophy στα γερμανικά Leopard-2A7 γίνεται από την KMW (Kraus-Maffei Wegmann), που είναι και η κατασκευάστρια εταιρία των αρμάτων μάχης.

Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η KMW το αναβαθμισμένο Leopard-2 φέρει το όνομα Leopard-2A7A1. Να σημειωθεί ότι το Trophy, εκτός του Ισραήλ και της Γερμανίας, έχει επιλεγεί και από τις ΗΠΑ, για τον εξοπλισμό των M-1 Abrams. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις αρχές Φεβρουαρίου η Rafael ανακοίνωσε ότι ο Ισραηλινός Στρατός θα παραλάβει, εντός του 2021, μια βελτιωμένη έκδοση του Trophy με καλύτερες επιδόσεις όπως ο ταχύτερος εντοπισμός της πηγής εκτόξευσης της απειλής και η διαβίβαση της θέσης της απειλής, μέσω δικτύου, σε φίλιες δυνάμεις, έτσι ώστε η προσβολή να γίνεται άμεσα και από το καταλληλότερο μέσο.

Για την επιχειρησιακή αξία των συστημάτων αυτοπροστασίας και τις δυνητικές επιλογές του Ελληνικού Στρατού μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο: