Γρήγορα εξελίσσονται τα γεγονότα στην Τουρκία, μετά την ανακοίνωση των 103 απόστρατων ναυάρχων, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση για προσπάθεια ισλαμοποίησης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και προσπάθεια αλλαγής της Συνθήκης του Μοντρέ, η οποία διέπει το καθεστώς του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Η κίνηση φαίνεται να έχει θορυβήσει τον Ερντογάν με αποτέλεσμα τις συλλήψεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Cumhuriyet» έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τουλάχιστον 10 υπογράφοντες.

Να σημειωθεί ότι τα γεγονότα «τρέχουν» σε μια δύσκολη πολιτικά περίοδο για τον Ερντογάν, αποτέλεσμα της κάκιστης κατάστασης της τουρκικής οικονομίας. Αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση των «103», η κυβέρνησης έκανε λόγω για προσπάθεια πραξικοπήματος. Πάντως η αντιπολίτευση φαίνεται να μην παίζει το παιχνίδι της «εσωτερικής απειλής» κατά της δημοκρατίας και κάνει λόγω για μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Comments

  1. Ο Ερντογάν για άλλη μία φορά δείχνει πόσο παράφρονας είναι. Κλασσικό σύνδρομο καταδίωξης. Εάν ήμουν Πρωθυπουργός θα έβγαζα μια ανακοίνωση στήριξης της επιστολής των 103 ναυάρχων, με σκοπό να φουντώσω ακόμα περισσότερο την κατάσταση αλλά και την τρέλα του Ερντογάν. Αν ρωτούσαν τώρα για ποιο λόγο θα έκανα κάτι τέτοιο θα τους απαντούσα ότι η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέλος της συνθήκης του Μοντρέ και ότι αυτό είναι το σωστό. Δεν θα μπορούσαν να πουν τίποτα.

    1. Αφηστε το φιλλεληνα Ερντογάν να κανει τη δουλεια του.αν βάλει στην ψυρου άλλους 103 του ναυτικού, 103 της αεροπορίας και 103 του στρατού κάθε μήνα, κάναμε την τύχη μας.

  2. Η καταστροφή που φέρνει ο Ερντογάν στην Τουρκία θα προκαλέσει προβλήματα και σε εμάς. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι.

  3. Όσο είναι στην εξουσία, εργάζεται χωρίς να το ξέρει υπέρ υμών. Δυστυχώς όμως τελειώνουν οι μέρες του κι αν δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μετά Ερντογάν ημέρα, Ερντογάν θα λέμε και θα κλαίμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *