Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ένα σωματείο με μεγάλη προσφορά στη πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για τους πλέον ενεργούς εφέδρους, τους σύγχρονους πολίτες – οπλίτες της χώρας μας που ανταποκρίνονται όποτε απαιτείται στο κάλεσμα της πολιτείας.

Το υψηλό επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων αποτυπώνεται στο παρακάτω βίντεο της Ομάδας Αναγνώρισης, τα μέλη της οποίας διακρίθηκαν στη περσινή άσκηση περιπόλων αναγνώρισης του Βρετανικού Στρατού «Cambrian Patrol» κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Η επιτυχία της Ομάδας Αναγνώρισης της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων επιβεβαιώνει το ιδιαίτερα ρεαλιστικό και επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που ακολουθεί η ΛΕΦΕΔ το οποίο διαρκώς εμπλουτίζει και αναβαθμίζει ώστε οι Έλληνες Έφεδροι να εκπαιδεύονται με τον πλέον αληθοφανή τρόπο ώστε να είναι έτοιμοι στο κάλεσμα της πατρίδας όταν και εφόσον απαιτηθεί.

Πολλοί φίλοι αναγνώστες τις σελίδας μας DefenceReview.gr ρωτάνε για την ομάδα που εκπροσωπεί την χώρα στην μεγαλύτερη άσκηση περιπόλων του κόσμου (https://www.cambrianpatrol.net/ ) η οποία θεωρείται παγκοσμίως η Ολυμπιάδα των περιπόλων (patrolling) και συγκεντρώνει μεγάλο prestige αφού μέσα στις διαγωνιζόμενες -ασκουμενες περιπόλους (100-140 περίπολα ) βρίσκονται αρκετές από τις καλύτερες ειδικές μονάδες του κόσμου! Η χώρα μας έχει εκπροσωπηθεί 5 φορές κατακτώντας 2 χάλκινα και 3 ασημένια μετάλλια από την ομάδα αναγνώρισης της Μητροπολιτικης Λέσχης εφέδρων Ενόπλων δυνάμεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι όμως αυτή η ομάδα και πώς κατάφερε να διακριθεί και να ξεπεράσει σε βαθμολογια ακομα και την περίπολο της λεγεώνας την ξένων (2019)! Η Ομάδα Αναγνώρισης εχει δημιουργηθεί με εσωτερικό κανονισμό όπως προβλέπεται από το νόμιμο καταστατικό της ΛΕΦΕΔ το οποίο είναι εγκεκριμένο και εγγεγραμμένο στο βιβλίο πρωτοδικών εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Απολαύστε πλάνα που εξασφαλίσαμε από την εκπαίδευση τους που αποδεικνύει ότι τα μετάλλια αποκτηθηκαν με κόπο, συστηματική εκπαίδευση και προσήλωση στον σκοπό. Κρίνουμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι τα «όπλα»είναι airsoft AEG και dummy καθώς όπως μας είπε και ο επικεφαλής της ομάδας οι έφεδροι εκπαιδεύονται με πραγματικο οπλισμό μόνο όταν αυτός τους χορηγείται στα πλαίσια εκπαίδευσης από τον Ελληνικό Στρατό (ΕΣ).

Στο 1ο μέρος παρακολουθήσαμε μια τακτική εκπαίδευση που αφορά ένα από τα πλέον απαιτητικά αντικείμενα αυτό της διάβασης υδάτινου κωλύματος. Μείνετε συντονισμένοι καθώς έχουμε παρακολουθήσει και βιντεοσκοπησει και άλλες θεματικές ενότητες τις όποιες και θα παρουσιάσουμε σε επόμενο βίντεο! Έχετε υπόψιν ότι η εκπαίδευση είχε φυσική αλληλουχία όμως το βίντεο που ετοιμάσαμε είναι φτιαγμένο με μια πιο αφηρημένη προσέγγιση με σκοπό την τέρψη οφθαλμών και όχι την εκπαιδευτική διαδικασία!

Με τη κάμερα του DefenceReview.gr και τον Αντώνη Κριτσοτέλη παρακολουθούμε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα αντικείμενα:

Επίσημος χορηγός του βίντεο είναι η εταιρεία στρατιωτικών ειδών All About Army https://www.allaboutarmy.gr