Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η αραβική χώρα αποφάσισε την προμήθεια δύο κορβετών τύπου Gowind των γαλλικών ναυπηγείων Naval Group (πρώην DCNS).

Η σχετική συμφωνία περιλαμβάνει και δικαίωμα προαίρεσης (option) για τη ναυπήγηση άλλων δύο πλοίων. Η ναυπήγηση τους θα γίνει στα ΗΑΕ από την Abu Dhabi Shipbuilding (ADSB) υπό την καθοδήγηση της Naval Group.

Οι κορβέτες θα ενσωματώνουν το σύστημα διαχείρισης μάχης Tacticos (αντί του SETIS που έχει επιλέξει η Naval Group για τις Gowind) και το αμερικανικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας ESSM (Evolved Sea Sparrow Missile) της Raytheon.

Η σχεδίαση Gowind επικράτησε εν μέσω ισχυρού ανταγωνισμού από την ισπανική Navantia (Avante 500), την ολλανδική Damen (6110), τη γαλλική CMN (BR-71 Mk.II), την ιταλική Fincantieri και την Τουρκία (MILGEM).

Οι κορβέτες Gowind έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα εμπορικές σχεδιάσεις με πωλήσεις 12 πλοίων μέχρι στιγμής (τέσσερα για την Αίγυπτο, έξι για τη Μαλαισία και δύο για τα ΗΑΕ).