Συρία Στρατεύματα Αμερική

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η επικείμενη αποχώρηση και το σχέδιο των αμερικανικών στρατευμάτων για απεμπλοκή από τη Συρία θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετούς μήνες σύμφωνα με έκθεση της ABC News.

Για όσους δεν το γνωρίζουν να υπενθυμίσουμε, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα βγάλει τα 2.000 αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία με εντολή υπογεγραμμένη από τον παραιτηθέντα υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάττις.

Βέβαια κάτι τέτοιο αναμένεται να δυσκολέψει τον αμερικανό πρόεδρο, καθώς το σχέδιο αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων μέσα σε 30 ημέρες δεν έχει σαφές και καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι κυβερνητικοί υπάλληλοι να θεωρούν ότι « η απόσυρση μπορεί να είναι πιο αργή από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί».

«Η επίσκεψη Trump στο Ιράκ»

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Ιράκ, ο αμερικανός πρόεδρος Τrump δήλωσε πως «θα υπάρξει ισχυρή, σκόπιμη και ομαλή αποχώρηση από τη Συρία». Ενώ παράλληλα έδωσε και το στίγμα της επόμενης ημέρας για την αμερικανική πολιτική τονίζοντας ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ για να μην υπάρξει «επανεμφάνιση του ISIS, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και να παρακολουθήσουν πολύ προσεκτικά οποιαδήποτε ενδεχόμενη αναμόρφωση του ISIS, παρακολουθόντας ταυτόχρονα και το Ιράν»