Ημέρα μνήμης σήμερα, 19 Μαΐου, για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ήταν μια οργανωμένη πολιτική των Τούρκων με σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον των πανάρχαιων ελληνικών πληθυσμών του Πόντου την περίοδο 1914-1923: Εκτοπισμοί, εξαντλητικές πορείες, κακουχίες, βασανιστήρια, πείνα, δίψα, εκτελέσεις. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων έχει υπολογιστεί στις 353.000. Όσοι επέζησαν κατέφυγαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση ή στην Ελλάδα, μετά το 1922. Η Ελληνική Βουλή, με μεγάλη καθυστέρηση, αναγνώρισε τη γενοκτονία το 1994 και παράλληλα ανακήρυξε την 19η Μαΐου «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Comments

  1. Τέτοια μέρα κανονικά θα έπρεπε να έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία του κράτους και να διοργανώνονται ειδικές εκδηλώσεις στα σχολεια(αλήθεια για την γενοκτονία 353000ελληνων γιατί δεν διοργανώνεται και διοργανώνεται για την 17 Νοεμβρίου ?)
    Επίσης ακούμε πολιτικούς όλων των κομμάτων εξουσίας να μας φλομωνουν με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, τι στιγμή που αφενός τα κόμματα εξουσίας δεν έκαναν τίποτε Όλα αυτά τα χρόνια για την διεθνή αναγνώριση, όπως οι Αρμένιοι και αφετέρου οι κατά καιρούς αρχηγοί τους έχουν καταθέσει στεφάνια στον τάφο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ!!!
    Τέλος για να είμαι δίκαιος θέλω να αναφερθώ και σε μια άλλη γενοκτονία που υπέστη ο ποντιακός Ελληνισμός, τον 20αιωνα. Την γενοκτονία από το αιμοσταγείς,εγκληματικό καθεστώς της Ε.Σ.Σ.Δ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΙΜΑΜΕ,ΑΛΛΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ???

    1. Μπα μας θυμήθηκαν. Σιγά όμως μήπως κάνουν την πολιτική και διπλωματική διεργασία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και των Σμυρναίων σε Ευρώπη και Αμερική οι ξεπουπουλιασμενες ακέφαλες κότες της Βουλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *