Η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης E-99M. Το σχετικό πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 και αφορά στην αναβάθμιση και των πέντε (5) E-99 που διατηρεί σε υπηρεσία η Βραζιλία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Embraer, η Saab, η AELI (AeroElectronica International) και η Rohde & Schwarz.

Η αναβάθμιση αφορά στα συστήματα αποστολής του αεροσκάφους και τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη θα μπορούν να εκτελέσουν και άλλες αποστολές, εκτός της έγκαιρης προειδοποίησης, όπως ηλεκτρονική αναγνώριση. Το E-99 ενσωματώνει το ραντάρ EriEye, όπως και τα ελληνικά αντίστοιχα συστήματα, επί αεροσκάφους EMB-145.

Comments

 1. Εεε γράψτε και κάτι παραπάνω, ποσό κόστισε ανα αεροσκάφος αν και τι βελτιώθηκε, γιατί πήρε τόσο χρόνο να τελειώσει αφού είναι ακόμη το πρώτο κτλ

 2. Ευχαριστώ και τους δύο, φαίνεται ότι η Saab θα πάρει περίπου 60 εκατ δολάρια για την αναβάθμιση όλων των ραντάρ (5 ή 6 δεν θυμάμαι από το άρθρο) και από εκεί και πέρα αν κατάλαβα καλά η συνολική αναβάθμιση θα κόστιζε παραπάνω (κανα 200 εκατ δολλάρια).

  Δυστυχώς πουθενά δεν λέει αν η αναβάθμιση τι και πόσο βελτιώνει, για να δούμε αν συμφέρει, πχ αν βελτιώνει πολύ τις επιδόσεις του ρανταρ με 10 εκατ δολλάρια ανά κομμάτι, καλό είναι, αν είναι μικροβελτίωση, ή αν για να πετύχεις την βελτίωση του ραντάρ πρέπει να φας και τα υπόλοιπα κόστη (που ανέλαβαν άλλες εταιρείες), βγαίνει κάπως ακριβό.

  Μακάρι να ξέραμε…αλλά δυστυχώς και εγώ το googlαρα και δεν βρίσκω πιο μεγάλη λεπτομέρεια

  1. Πιο σίγουρο και αποδοτικό θα ήταν νομίζω να σκεφτούν για ένα πρόγραμμα ολικής αντικατάστασης με το νέο σύστημα GlobalEye και αν γίνεται με ανταλλαγή των Erieye -ώστε να μειωθεί και το ποσό αγοράς για το νέο σύστημα- που θα μπορούσε να πουλήσει η εταιρία αργότερα μετά απο ένα ελαφρύ φρεσκάρισμα σε πελάτες που ψάχνουν συνέχεια συστήματα δεύτερου χεριού.
   Έτσι θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι περιπλοκές οικονομοτεχνικές αναλύσεις για τις οποίες δεν έχουμε και τους κατάλληλους ανθρώπους απο ότι φαίνεται στο θέμα με το Ορίον.

   Η ιδανική περίπτωση θα ήταν να συνδεθεί με μια αγορά του Swordfish -και να αποχαιρετήσουν επιτέλους τις χαζομάρες με τα P-3 που σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούν να σταθούν -ακόμα και με τα νέα συστήματα- απέναντι στις προκλήσεις του πεδίου επιχειρήσεων. Υπόψην ότι το σουηδικό σύστημα μπορεί να φέρει μεταξύ άλλων και το όπλο Saab RBS 15EF anti-ship missile που έχει σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια απο τον Harpoon.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *