Η αμερικανική κατασκευάστρια πυρομαχικών True Velocity ανακοίνωσε ότι δοκίμασε, με επιτυχία, το φυσίγγιο TVCM των 6,8 χιλιοστών σε πολυβόλο Gatling τύπου M-134 Minigun, αλλά και άλλα όπλα των 7,62 χιλιοστών. Η εταιρία δήλωσε ότι το μόνο που χρειάστηκε για να γίνει αυτό ήταν η αλλαγή της κάνης. Το φυσίγγιο TVCM αναπτύχθηκε για λογαριασμό της General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρίας στο πρόγραμμα NGSW (Next Generation Squad Weapon) του Αμερικανικού Στρατού. Εκτός του M-134 Minigun το νέο φυσίγγιο δοκιμάστηκε και από πολυβόλο M-240B καθώς και από τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή M-110. Το θέμα παρουσίασε εκτενώς η ιστοσελίδα «The Drive» («7.62 x 51mm Rifles And Miniguns Adapted To Fire Longer-Range Polymer Cased 6.8mm Ammo In Tests» του Joseph Trevithick, δείτε ΕΔΩ).

Η ευκολία της χρήσης του νέου φυσιγγίου TVCM, από τυφέκια και πολυβόλα που ανήκουν στο διαμέτρημα των 7,62 x 51 χιλιοστών, έγκειται στο γεγονός ότι το μήκος των φυσιγγίων TVCM είναι 51 χιλιοστά, όσο δηλαδή και το μήκος των φυσιγγίων των 7,62 χιλιοστών. Επίσης τα δύο φυσίγγια ομοιάζουν σε επίπεδο μεγέθους και σχήματος. Έτσι η βολή ήταν εφικτή με απλή αλλαγή κάνης. Σύμφωνα με την εταιρία, η επιτυχία της δοκιμής καταδεικνύει ότι παλαιάς σχεδίασης όπλα (τυφέκια και πολυβόλα) αποκτούν, με έναν απλό και οικονομικό τρόπο, αύξηση του δραστικού τους βεληνεκούς κατά 50%. Επιπλέον, όπως ισχυρίζεται η True Velocity, το TVCM, κατά τη βολή, παρήγαγε την ίδια πίεση με το φυσίγγιο των 7,62 χιλιοστών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα όπλα των 7,62 x 51 χιλιοστών δεν καταπονούνται από την αλλαγή του διαμετρήματος του φυσιγγίου.

Επίσης, τα TVCM ενσωματώνουν ελαφρύτερο κάλυκα, κατασκευασμένο από πολυμερές υλικό. Σύμφωνα με την True Velocity η μείωση του βάρους μεταξύ των δύο φυσιγγίων είναι της τάξεως του 25-30%, κάτι που συμβάλει στη μείωση του φόρτου μάχης του στρατιώτη, αλλά και του φόρτου μάχης των οχημάτων και των ελικοπτέρων, τα οποία που χρησιμοποιούν πολυβόλα του αυτού διαμετρήματος και διατηρούν μεγαλύτερο αριθμό φυσιγγίων ως αναχορηγία. Η εναλλαγή της κάνης δεν είναι μόνιμη. Το όπλο μπορεί, εξίσου εύκολα, να επανέλθει στο αρχικό του διαμέτρημα. Έτσι ένας στρατός μπορεί να αλλάζει διαμέτρημα κατά περίπτωση. Στην εκπαίδευση να χρησιμοποιεί το διαμέτρημα των 7,62 χιλιοστών, για να μην καταπονεί τις κάνες των 6,8 χιλιοστών και να αξιοποιήσει το απόθεμα φυσιγγίων των 7,62 χιλιοστών. Στη μάχη μπορεί να αλλάξει διαμέτρημα και να επωφεληθεί από το μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές που προσφέρει το διαμέτρημα των 6,8 χιλιοστών.