Η Προεδρία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) ανακοίνωσε ότι ο Τουρκικός Στρατός παρέλαβε ένα (1) ακόμα επιθετικό ελικόπτερο T-129. Με την παράδοση του ο συνολικός αριθμός των παραδομένων T-129 ανέρχεται στα 46, εκ των οποίων 42 έχει παραλάβει ο Τουρκικός Στρατός και τέσσερα (4) η Χωροφυλακή. Μετά την απώλεια ενός ελικοπτέρου του Τουρκικού Στρατού, το Φεβρουάριο του 2018, σε υπηρεσία απομένουν 41 T-129, ενώ άλλα 13 τελούν υπό παράδοση. Οι παραδόσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2020.

Στο μεταξύ η ΤΑΙ (Turkish Aerospace Industries) ανακοίνωσε ότι το δεύτερο πρωτότυπο του μεταφορικού ελικοπτέρου T-625 Gökbey είναι έτοιμο και ότι αναμένεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επίγειων και ιπτάμενων δοκιμών. Το T-625, το οποίο αναπτύσσει η TAI από το 2010, είναι ένα ελικόπτερο πολλαπλού ρόλου, 6 τόνων, με ικανότητα εκτέλεσης πολλαπλών αποστολών. Το T-625 θα μπορεί να μεταφέρει 12 άτομα και αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά τα 92 UH-1D/-1H και τα 131 AB-204/-205/-206/-212 που βρίσκονται σε υπηρεσία από τον Τουρκικό Στρατό. Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό τα πρώτα T-625 θα ενταχθούν σε υπηρεσία το 2021.

Comments

  1. Γειά σας…

    Επίσης τα LIFT /ελαφρά μαχητικά τύπου Μ-346 η άλλα νεότερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κυνηγοί επιθετικών ελικοπτέρων που η Τουρκία έχει γεμίσει το οπλοστάσιό της σε μεγάλους αριθμούς κάτι το οποίο θα μας δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε μια ενδεχόμενη σύρραξη .
    Δυστυχώς οι Τούρκοι έχουν επενδύσει σε πληθώρα επιθετικών πρωτοβουλιών και εμείς ΔΥΣΤΥΧΩΣ (λόγω των οικονομικών αλλά και πολιτικο-στρατιωτικών αστοχιών σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο) ΔΕΝ διαθέτουμε αξιόπιστες αμυντικές λύσεις πάρα μόνο την θέληση και την φιλοτιμία του Έλληνα στρατιώτη/στρατιωτικού!!!
    Ίδωμεν…

  2. Συναρμολογήσεις παλαιού Ιταλικού σχεδίου είναι βασικά, όχι μεγάλων δυνατοτήτων.
    Όμως πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *