Το Υπουργείο Άμυνας της Ταιβάν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη ναυπήγηση 10 επιπλέον πλοίων κλάσης «Tuo Chiang» (αποκαλούνται κορβέτες στην Ταιβάν) μέχρι το 2026. Ήδη η χώρα βρίσκεται σε φάση ναυπήγησης 12 πλοίων της κλάσης. Η απόφαση για τη ναυπήγηση των πλοίων ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2010. Τα πλοία είναι εγχώριας σχεδίασης, του κέντρου NSC (Naval Shipbuilding Center), ενώ είναι ιδιαίτερα οικονομικά, καθώς το 2011 το κοινοβούλιο της Ταιβάν ενέκρινε δαπάνη $ 853,4 εκατομμύριων για τη ναυπήγηση των 12 «Tuo Chiang» (χωρίς υποστήριξη και όπλα). Η σχεδίαση των πλοίων είναι τύπου Catamaran. Οι διαστάσεις του (μήκος x πλάτος x βύθισμα) 60,4 μέτρα x 14 μέτρα x 2,3 μέτρα.

Το εκτόπισμα τους είναι 685 τόνοι περίπου. Ενσωματώνουν έναν πετρελαιοκινητήρα MTU 20V 4000 M93L μέγιστης ισχύος 5.766 ίππων και τέσσερις υδροπροωθητές (Water Jet) MJP CSU 850 μέγιστης ισχύος 8.046 ίππων έκαστος. Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 45+ κόμβους (83+ χιλιόμετρα την ώρα) και μπορούν να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης 7, ενώ με ταχύτητα πλεύσης περί τους 22-23 κόμβους (41-43 χιλιόμετρα την ώρα) η εμβέλεια τους είναι της τάξεως των 2.000 ναυτικών μιλίων (3.704 χιλιόμετρα). Απαιτούν πλήρωμα 41 άτομα. Τα πλοία ενσωματώνουν και ελικοδρόμιο, αλλά όχι υπόστεγο ελικοπτέρων. Το ελικοδρόμιο μπορεί να δεχθεί ελικόπτερο ή μη-επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός των πλοίων αποτελείται από ραντάρ ναυτιλίας, συρόμενο σόναρ (όχι σόναρ τρόπιδας), ραντάρ έρευνας και ελέγχου πυρός CS/MPQ-90 Sea Bee Eye τεχνολογίας AESA και ραντάρ ελέγχου πυρός STIR 1.2 EO Mk.2 και το ραντάρ ελέγχου πυρός CS/SPG-6N(T). Επίσης ενσωματώνουν και 12 εκτοξευτές αναλώσιμων, έξι στην πλώρη και έξι στην πρύμνη, υπέρυθρων και ραδιοσυχνοτήτων. Ως προς τον οπλισμός τους τα δύο πρώτα πλοία διαφέρουν ως προς τον αριθμό των βλημάτων κατά πλοίων επιφανείας: Το PGG-618 «Tuo Chiang» ενσωματώνει 16 βλήματα κατά πλοίων (οκτώ Hsiung Feng-2 και οκτώ Hsiung Feng-3), ενώ το PGG-619 «Ta Chiang», όπως και τα υπόλοιπα που ναυπηγούνται, ενσωματώνει 12 βλήματα κατά πλοίων (ίδιου τύπου, οκτώ και τέσσερα αντίστοιχα) συν 16 αντιαεροπορικά βλήματα TC-2N.

Επιπλέον, τα πλοία ενσωματώνουν ένα κύριο πυροβόλο OTO Breda Super Rapid των 76 χιλιοστών της Leonardo, με μέγιστο βεληνεκές ανάλογο των πυρομαχικών και δύο πολυβόλα M-2HB Browning των 12,7 χιλιοστών. Το κύριο πυροβόλο μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας με μέγιστο βεληνεκές 16 χιλιόμετρα και μέγιστο δραστικό τα 8 χιλιόμετρα ή 4 χιλιόμετρα κατά στόχων αέρος ή κατευθυνόμενα πυρομαχικά Vulcano με μέγιστο βεληνεκές περί τα 40 χιλιόμετρα. Η προστασία των πλοίων βασίζεται στη χρήση ενός συστήματος σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx. Από τα 12 βλήματα της οικογένειας Hsiung Feng, τα οκτώ είναι της έκδοσης Hsiung Feng-2 Block.2 μέγιστου βεληνεκούς 250 χιλιομέτρων, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα είναι της έκδοσης Hsiung Feng-3 μέγιστου βεληνεκούς 400 χιλιομέτρων και με δυνατότητα προσβολής στόχων στο έδαφος.

Το βλήμα Hsiung Feng-2 Block.2 έχει βάρος 685 κιλά (180 κιλά είναι το βάρος της πολεμικής κεφαλής) και ενσωματώνει αδρανειακό σύστημα πλοήγησης κατά την πτήση και σύστημα καθοδήγηση ενεργού ραντάρ και υπέρυθρης απεικόνισης για την τερματική φάση. Το βλήμα Hsiung Feng-3 έχει βάρος 1.500 κιλά (250 κιλά είναι το βάρος της πολεμικής κεφαλής θραυσμάτων) και ενσωματώνει αδρανειακό σύστημα πλοήγησης κατά την πτήση και σύστημα καθοδήγηση ενεργού ραντάρ για την τερματική φάση. Τα 16 βλήματα αντιαεροπορικής άμυνας TC-2N (Sky Sword-2) επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα Mach 6 και μέγιστο βεληνεκές 30 χιλιόμετρα (άμυνα σημείου). Ο TC-2N ενσωματώνει σύστημα καθοδηγούμενης ώσης για αυξημένη ευελιξία εν πτήση, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσει αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, αλλά και βλήματα. Το πρώτο πλοίο (PGG-618 «Tuo Chiang») δεν ενσωματώνει βλήματα TC-2N, αλλά ενσωματώνει δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mk.32, οι οποίοι έχουν αφαιρεθεί από το PGG-619 «Ta Chiang».