Τις τελευταίες ημέρες μετά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό λαμβάνει χώρα πρωτοφανές σχέδιο στοχοποίησης της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού. Στη σύσκεψη η ηγεσία του ΠΝ στάθηκε για πολλοστή φορά απέναντι σε όσους απεργάζονται σχέδια που ναρκοθετούν το μέλλον του ΠΝ.

Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στοχεύουν στην απαξίωση της ηγεσίας του ΠΝ και συγκεκριμένα με πυρά κατά του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλλιανού Πετράκη ΠΝ και του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ οι οποίοι αντιδρούν και εναντιώνονται απέναντι σε εθνικά επικίνδυνες λύσεις και προτάσεις για το ΠΝ. Είναι οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί οι οποίοι επέμειναν στη πολιτική ηγεσία για την απόκτηση σύγχρονων πλοίων νέων ναυπηγήσεων κατάλληλων για τις ανάγκες του ΠΝ όντας πλήρως αντίθετοι στις λύσεις των MMSC ή μεταχειρισμένων LCS ή άλλων λύσεων αμφίβολης επιχειρησιακής προοπτικής.

Συνεχή δημοσιεύματα πλήρως καθοδηγούμενα στοχοποιούν επαναλαμβανόμενα την ηγεσία του ΠΝ προσπαθώντας να άρουν κάθε εμπόδιο για τη προοπτική λύσεων που υπονομεύουν και υποσκάπτουν την εθνική μας ναυτική ισχύ. Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν σε σύσκεψη κάποιος ανώτατος εκτός ΠΝ(γνωρίζουμε το όνομα του και θα το αναφέρουμε στον κατάλληλο χρόνο) φανατικός υποστηρικτής των MMSC τους είχε αποκαλέσει ως «αντιαμερικανούς» επειδή δεν επιθυμούσαν τη λύση των MMSC/ LCS για το ΠΝ. Είναι ο ίδιος που έστειλε τη LoR για τις MMSC όταν ο Α/ΓΕΝ έλλειπε σε ταξίδι στις ΗΠΑ και δίχως η ηγεσία του ΠΝ να το γνωρίζει. 

Η πολιτική ηγεσία κατόπιν εισηγήσεων του ΠΝ αντιλαμβανόμενη τις επιχειρησιακές ανάγκες προχώρησε στην απόφαση για τη προμήθεια των Γαλλικών φρεγατών οφείλει να στηρίξει την ηγεσία του ΠΝ και κυρίως να τη προστατέψει. 

Το μένος, η εμμονή και επιμονή ορισμένων εκτός ΠΝ να φορτώσουν στο ΠΝ ακατάλληλα πλοία είναι πρωτοφανής. Το ίδιο και η προσπαθεί να υπονομεύσουν μέσω δημοσιευμάτων την ηγεσία του λόγω του ότι είναι κάθετα ενάντια στις επικίνδυνες λύσεις που προωθούν κάποιοι μετά μανίας. 

Είναι δυνατόν να στοχοποιείται με αυτόν τον τρόπο η ηγεσία του ΠΝ που αντιμετώπισε επιτυχώς μια μεγάλη κρίση κατά τη περίοδο του Oruc Reis; 

Είναι δυνατόν να υπάρχουν δημοσιεύματα που να προσβάλουν το κύρος του ΠΝ επειδή δήθεν το ΠΝ δεν θα μπορεί να επιχειρεί στη Μεσόγειο και θα εστιαστεί επιχειρησιακά και τακτικά στο Αιγαίο;

Είναι η ίδια ηγεσία που μερίμνησε για την οικονομική ενίσχυση των πληρωμάτων του Στόλου σε αγαστή συνεργασία με τη πολιτική ηγεσία.

Ορισμένοι φαίνεται πως δεν μπορούν να χωνέψουν πως το ΠΝ ήθελε και πήρε γαλλικές φρεγάτες. Όπως δεν μπορούν να χωνέψουν πως η ηγεσία του ΠΝ έχει λόγο και άποψη και δεν είναι ηγεσία μαριονέτα.

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν και που όλοι γνωρίζουν τι εξυπηρετούν. Σε μια εποχή που η τουρκική επιθετικότητα εξελίσσεται με δυναμικό τρόπο η στήριξη της ηγεσίας του ΠΝ από τη πολιτική ηγεσία και απ’ όλους μας αποτελεί εθνική ανάγκη και πατριωτικό καθήκον.