Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πρώτο από τα 18 ταχύπλοα σκάφη CB-90, στη νεότερη τους έκδοση HSM. Πρόκειται για μια έκδοση του γνωστού και στην Ελλάδα CB-90 με πολλές βελτιώσεις, όπως αυξημένη ταχύτητα και ευελιξία, μεγαλύτερη ισχύ πυρός και συστήματα-αισθητήρες επιτήρησης. Μέχρι σήμερα το CB-90 έχει επιτύχει πωλήσεις 259 σκαφών σε Ελλάδα (3), Μαλαισία (17), Μεξικό (48), Νορβηγία (20), Μεγάλη Βρετανία (4, νοικιασμένα από τη Σουηδία), ΗΠΑ (6) και Σουηδία (165). Τα υπόλοιπα 17 σκάφη αναμένεται να παραδοθούν τους επόμενους μήνες.

Δομικά, στην περιοχή του κινητήρα, το σκάφος ενσωματώνει προσαρμοζόμενη επιφάνεια η οποία βελτιστοποιεί την επίδραση της φυσικής δύναμης της βαρύτητας στο σκάφος. Το αποτέλεσμα είναι το σκάφος να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα σε μεγάλες ταχύτητες, να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα και να είναι λιγότερο θορυβώδες. Η προσθήκη αυτή συνοδεύεται και από την υιοθέτηση νέων και ισχυρότερων υδροπροωθητών (Water Jet).

Εσωτερικά, η εργονομία του σκάφους έχει βελτιωθεί υπέρ της διαβίωσης και της άνεσης του πληρώματος και των επιβατών. Τα σκάφη είναι εφοδιασμένα με τον τηλεχειριζόμενο πύργο μάχης Trackfire, ο οποίος ενσωματώνει σύστημα σταθεροποίησης πυροβόλου και υπέρυθρο αισθητήρα για σκόπευση και επιτήρηση. Ο Trackfire μπορεί να καταδεικνύει το στόχο συνεχώς με δέσμη λέιζερ, κάτι που βελτιώνει σημαντικά την ευστοχία των πυρών.