Η Σερβία έχει παραγγείλει τρία ακόμη ελικόπτερα Mi-17 και επτά ελικόπτερα Mi-35 από τη Ρωσία, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

«Η Σερβία είναι ικανοποιημένη από τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία της με τη Ρωσία. Συμφωνήσαμε να αγοράσουμε επτά ελικόπτερα Mi-35 και τρία Mi-17 «, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην ομιλία του προς το έθνος μετά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Βελιγράδι.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο Ανώτατος Διοικητής Σέρβων Ενόπλων Δυνάμεων Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι σήμερα είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει έναν «αποδεδειγμένο φίλο της Σερβίας και του λαού της».

Είπε ότι ήταν ικανοποιημένος από την πρόοδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, τονίζοντας ότι πολυάριθμες συμφωνίες έχουν υπογραφεί σε όλες σχεδόν τις σφαίρες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Αυτό που είναι επίσης σημαντικό για εμάς είναι η στρατιωτική μας συνεργασία, η οποία ήταν πάντα όχι μόνο σωστή, αλλά είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη και βοήθεια και επειδή η Σερβία θα μπορούσε να αγοράσει τον εξοπλισμό σε πιο ευνοϊκές τιμές – δήλωσε ο πρόεδρος Vučić, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φροντίζοντας τον σερβικό λαό και τη Σερβία, μας βοήθησε πάντα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι κατά τις σημερινές συναντήσεις εξέτασαν τη στρατιωτική και τη στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία. Τόνισε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να βοηθά τη σερβική ηγεσία, θα βοηθήσει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Σερβίας, θα αναπτύξει συνεργασία με αμυντικές εταιρείες και θα συνεχίσει την πρακτική κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.