Σύμφωνα με δημοσιεύματα σερβικών μέσων ενημέρωσης, η Σερβία κατηγορεί τη Ρουμανία ότι παραβιάζει τη συμφωνία ναυσιπλοΐας του Δούναβη και εμποδίζει τη μεταφορά ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων στη Σερβία. Στις κατηγορίες απάντησε ο Ρουμάνος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι το φορτίο δεν εκπληρώνει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, συνεπώς δεν μπορεί να εγκρίνει τη μεταφορά.

Εκτός από την περίπτωση της μη εκπλήρωσης των προδιαγραφών, η Ρουμανία σταμάτησε τη μεταφορά του φορτίου από τη Ρωσία, λόγω των κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας. Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα η Ρουμανία εμποδίζει τη μεταφορά 30 αρμάτων μάχης T-72B3 και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων BRDM-2.

Η μεταφορά τους, μέσω του Δούναβη, είναι ο πλέον οικονομικός τρόπος μεταφοράς. Ο Δούναβης είναι, για το Διεθνές Δίκαιο, διεθνής μεταφορικός διάδρομος και Σερβία και Ρωσία είναι μέλη της σχετικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 1998. Το Άρθρο 27 της συμφωνίας αναφέρει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα ελέγχου του φορτίου, αλλά δεν έχει δικαίωμα να εμποδίσει τη μεταφορά του φορτίου.