Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε-επιβεβαίωσε την είδηση ότι σχεδιάζει και αναπτύσσει μια νέα οικογένεια φυσιγγίων διαμετρήματος 6,8 χιλιοστών. Η νέα οικογένεια των φυσιγγίων θα περιλαμβάνει φυσίγγια για μαλακούς και σκληρούς στόχους, εκπαιδευτικά και τροχιοδεικτικά. Η είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει το έντονο ενδιαφέρον του Αμερικανικού Στρατού για το διαμέτρημα των 6,8 χιλιοστών. Τα νέα φυσίγγια θα ενσωματώνουν νέα αναπτυσσόμενα υλικά και τεχνολογίες.

Υπενθυμίζουμε ότι στα μέσα Απριλίου ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε την πρόθεση του να προμηθευτεί 100.000 νέα τυφέκια και πολυβόλα των 6,8 χιλιοστών, στο πλαίσιο του προγράμματος NGSW (Next Generation Squad Weapons). Ο νέος οπλισμός θα διατεθεί κατ’ αποκλειστικότητα σε μονάδες, οι οποίες θα πρέπει να εκτελούν και αποστολές εντός κατοικημένων περιοχών και κτιρίων. Τα νέα τυφέκια θα αντικαταστήσουν τα M4/M4A1, ενώ τα πολυβόλα θα αντικαταστήσουν τα M249.

Το πρόγραμμα NGSW, η μελέτη του οποίου ολοκληρώθηκε το 2017, αφορά στην προμήθεια τυφεκίων και πολυβόλων με ικανότητα διάτρησης των σημερινών και μελλοντικών αλεξίσφαιρων γιλέκων για ένα διάστημα 25 ετών. Το νέο φυσίγγιο που αναπτύσσεται και θα χρησιμοποιούν τα νέα όπλα θα επιτυγχάνουν μεγαλύτερο βεληνεκές, καλύτερη ακρίβεια σε μεγαλύτερες αποστάσεις και μεγαλύτερη διατρητικότητα, σε σχέση με το διαμέτρημα των 5,56 χιλιοστών.