Η Νότιος Κορέα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ολοκληρώσει τη διαδικασία σχεδίασης του εγχώριου μαχητικού αεροσκάφους KF-X τον Σεπτέμβριο του 2019 και να ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου το 2021. Η πρώτη πτήση του πρωτότυπου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο μισό του 2022, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2026.

Στόχος του προγράμματος KF-X είναι η κατασκευή 120 αεροσκαφών προς αντικατάσταση των αεροσκαφών F-4 και F-5 της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας.

Το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται ως «4,5 γενιάς» και θα μπορεί να αναβαθμιστεί με στοιχεία και χαρακτηριστικά stealth εάν χρειαστεί. Το κόστος του προγράμματος αναμένεται να φτάσει τα $ 7,8 δισεκατομμύρια, ενώ το KF-X αναπτύσσει η KAI (Korea Airspace Industries), σε συνεργασία με την υπηρεσία εξοπλισμών της Νότιας Κορέας DAPA (Defense Acquisition Program Administration) και την Ινδονησία.

Στα μέσα Ιουνίου η DAPA πραγματοποίησε μια προκαταρκτική επιθεώρηση της σχεδίασης του KF-X και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καλύπτει τις απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας. Πλέον το πρόγραμμα θα περάσει στη φάση της λεπτομερούς σχεδίασης.