Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την προμήθεια των ισραηλινών ενεργητικών συστημάτων αυτοπροστασίας Trophy για τα Leopard-2 του Γερμανικού Στρατού. Το Trophy έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες μάχης στη Γάζα, από ισραηλινά άρματα μάχης Merkava Mk.4. Έχει αναπτυχθεί σε τρείς (3) διαφορετικές εκδόσεις: HV (Heavy Vehicle), MV (Medium Vehicle) και LV (Light Vehicle). Η ανακοίνωσε δε αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό, αλλά τον Ιανουάριο του 2019 ο γερμανικός τύπος είχε δημοσιεύσει την πληροφορία ότι, σε πρώτη φάση, η Γερμανία θέλει να αναβαθμίσει 17 Leopard-2, τα οποία θα ενταχθούν στη δύναμη VJTF (Very High Readiness Joint Task Force) του ΝΑΤΟ. Το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2022, δεδομένου ότι η Γερμανία θα ενταχθεί στην VJTF το 2023.

Ωστόσο, οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες καθώς ο Γερμανικός Στρατός έχει αποφασιστεί την αριθμητική αύξηση των εν υπηρεσία Leopard-2, από τα 244 άρματα μάχης, που είναι σήμερα, στα 328 (μέσω της σταδιακής επαναφορά σε υπηρεσία 104 αποθηκευμένων Leopard-2A4) και την αναβάθμιση του συνόλου των 328 Leopard-2 στο επίπεδο Leopard-2A7V, μέχρι το 2026. Η απόφαση για την αναβάθμιση των 101 πρώτων Leopard-2 στο επίπεδο Leopard-2A7V ανακοινώθηκε και υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2019, και αποτελεί συνέχεια προγενέστερης απόφασης, του Μαρτίου του 2017, για την αναβάθμιση 104 Leopard-2 στο επίπεδο Leopard-2A7V. Το Leopard-2A7V είναι η τελευταία και ικανότερη έκδοση των Leopard-2 και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2016. Αποτελεί εξέλιξη της έκδοσης Leopard-2A7, η οποία παραδόθηκε στο Γερμανικό Στρατό το Δεκέμβριο του 2014.

Για την επιχειρησιακή αξία των ενεργητικών συστημάτων αυτοπροστασίας, καθώς και για τα διαθέσιμα συστήματα μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο:

Comments

  1. Και εμεις πρεπει να τοποθετησουμε το trophy σε ολα τα Leo2,μαλιστα εχει ακουστει οτι σχεδιαζεται μια αναβαθμισμενη εκδοση του που μπορει να αντιμετωπιζει ταυτοχρονα πολλαπλες απειλες..επισης θα πρεπει να προωθειθει και η αναβαθμιση των 2Α4 σε 2Α7V,στα προτυπα του γερμανικου προγραμματος..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *