Η γαλλική υπηρεσία καινοτομίας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μια σειρά δοκιμών του συστήματος λέιζερ κατά UAV HELMA-P, σε συνεργασία με την εταιρία CILAS. Οι δοκιμαστικές βολές αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2021. Η σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρει τεχνικά ή άλλα χαρακτηριστικά του συστήματος, παρά μόνο ότι οι πρώτες βολές έγιναν με το σύστημα επί τρίποδα και κατά σταθερών στόχων στο έδαφος, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου. Οι επόμενες δοκιμές θα γίνουν κατά UAV σε διάφορα ύψη και αποστάσεις και με διάφορες ταχύτητες.

Comments

 1. Πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις με λέηζερ και δει φιλικών χωρών που θα μας το πουλούσαν ώστε να πάρουμε άμεσα μόλις είναι επιχειρησιακά, και για τα πλοία αλλά και για σημαντικούς στόχους που θα είχαν τα τουρκικά drones.

  By the way DR, βλέπω ότι γράφουν για μεταχειρισμένα F-35, αλλά στο άρθρο αυτό μοιάζει να υπάρχει μια άλλη σοβαρή είδηση, η εξής:

  Στο ίδιο άρθρο λέει θα πάρουμε 2 φρεγάτες (?) και ως τότε θα νοικιάσουμε 2 έτοιμες (!!!!).

  Αν δεχτούμε να πληρώσουμε ενοίκιο για να έχουμε άοπλες LCS δεν θα το αντέξω και αυτό, είπαμε ήδη μέχρι τώρα η συζήτηση δεν αντεχόταν, αλλά να πληρώσουμε και ενοίκιο αντί να τις πάρουμε δωρεάν, αυτό πια το τερμάτισε…

  Από ενοικίαση Fremm πέσαμε σε ενοικίαση LCS.

  Αν, σοβαρά αν, το ενοίκιο των LCS στο σύνολο των ετών είναι παραπάνω από το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΤΙΜΗΜΑ που θα πληρώναμε για την αγορά των Αδελαίδων που ήταν 10 φορές καλύτερες παρά την ηλικία τους, θα έπρεπε…

  Ακόμη χειρότερα, φαντάσου να προκύψει το σενάριο που κάποιοι έγραφαν για πλάκα και για να γελάσουμε, να βγάλουν από την ναφθαλίνη καμιά OH Perry που στην ουσία είναι ίδιο με τις Αδελαίδες αλλά σαραβαλιασμένο, μη εκσυχρονισμένο και υποεξοπλισμένο και δώσουμε και εκεί έστω σαν σύνολο τα μισά λεφτά από την αγορά των Αδελαίδων, κάποιος πολύ πολύ σοβαρά θα πρέπει να το εξηγήσει γιατί έγινε…

  1. Οι O.H. Perry πρέπει να έχουν τα πάντα επάνω τους (μόνο κελιά + stir δεν έχουν….). Με ένα ελαφρύ εκσυγχρονισμό των 400-500 εκ. γίνονται σούπερ! (Κλαίω…)

 2. Εάν τα Γαλλικά αυτά συστήματα κάνουν καλή δουλειά με τα drones και εκδηλωνόταν σοβαρό ενδιαφέρον από πλευράς μας(λίγο απίθανο) , τότε θα μας περιμένει στη γωνία η σουπιά της Πρεσβείας και οι Γερμανοτσολιάδες να ακυρώσουν τη προμήθεια.
  Βεβαίως θα μας δώσουν κάποιες σαβουρες όπως έγινε με τις Φρεγάτες, και θα μας πάρουν και το χρήμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *