Η Πολεμική Αεροπορία του Καναδά αποφάσισε να ενοποιήσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα σε ένα κοινό, υπό την ονομασία FAcT (Future Aircrew Training). Μέχρι το τέλος του 2020 αναμένεται να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη με το νικητή να ανακοινώνεται εντός του 2021. Θα ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις για τους όρους του τελικού συμβολαίου, το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί μέχρι το 2023. Ο συνολικός προϋπολογισμός του FAcT έχει προσδιοριστεί στα $ 3,75 δισεκατομμύρια, για την εκπαίδευση πιλότων για 20 χρόνια. Οι εταιρίες που έχουν λάβει έγκριση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι Babcock Canada, Leonardo Canada, Lockheed Martin Canada και SkyAlyne, η οποία συνεργάζεται με τις καναδικές CAE και KF Aerospace.

Υπό το πρόγραμμα FAcT ο αριθμός των πιλότων, που θα εκπαιδεύονται σε ετήσια βάση θα είναι 105-120 άτομα. Επιπλέον θα εκπαιδεύονται χειριστές συστημάτων μάχης και εναέριων ηλεκτρονικών συστημάτων. Το FAcT θα αντικαταστήσει τα τρέχοντα προγράμματα NATO Flying Training, που εκτελεί η CAE (προχωρημένη και επιχειρησιακή εκπαίδευση, λήξη συμβολαίου το 2023), και Contracted Flying Training and Support, που εκτελεί η KF Aerospace (αρχική και βασική εκπαίδευση, λήξη συμβολαίου το 2027). Η αεροπορική εκπαίδευση πραγματοποιείται στον Καναδά από διάφορα μέσα όπως αεροσκάφη Grob-120A, CT-156 Harvard II, CT-155 Hawk and King Air C90 και ελικόπτερα Bell 206/412. Οι χειριστές συστημάτων μάχης και ηλεκτρονικών συστημάτων εκπαιδεύονται σε αεροσκάφη CT-142 Dash-8.

Η βασική αρχή του προγράμματος FAcT είναι ότι η εταιρία θα αποφασίσει τι εκπαιδευτικά μέσα και βοηθήματα θα χρειαστούν, σύμφωνα με τα αντικείμενα που θα ζητήσει η Καναδική Πολεμική Αεροπορία να περιληφθούν στον κύκλο σπουδών. Η εταιρία θα αποφασίσει το μείγμα των μέσων (πτητικών, εξομοιωτών), με στόχο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, ως προς τις ικανότητες και την κατάρτιση των αποφοίτων. Επίσης η εταιρία που θα κερδίσει το πρόγραμμα θα είναι υπεύθυνη για την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση των μέσων και των βοηθημάτων, καθώς και για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εκπαιδευτικών υποδομών, ενώ το συμβόλαιο θα προβλέπει και την κατασκευή ενός νέου κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης για χειριστές συστημάτων μάχης και εναέριων ηλεκτρονικών συστημάτων.