Η βραζιλιάνικη Embraer ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Πολεμική Αεροπορία της χώρας για την σχεδίαση και ανάπτυξη ενός προηγμένου UAV, ικανού για πολλαπλές αποστολές και μεταφοράς όπλων. Τα νέα συστήματα θα μπορούν να επιχειρούν μόνα τους ή σε συνεργασία με άλλα, επανδρωμένα, εναέρια μέσα. Λεπτομέρειες για τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του UAV δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά η Βραζιλιάνικη Αεροπορία επιθυμεί ένα UAV ικανό για πολλαπλές αποστολές, από συλλογή πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, μέχρι προσβολή στόχος σε ξηρά και θάλασσα. Επίσης, τα UAV θα πρέπει να είναι σε θέση να συνεργάζονται με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη της Βραζιλίας, τα σουηδικά JAS-39E/F Gripen.

Comments

  1. Δεν υπάρχει διευκρίνιση.
   Το λογικό είναι η ΕΑΒ να έχει σαν βάση το nEUROn, αφού είχε συμμετοχή σε αυτό, ενώ σαφώς και το Πανεπιστήμιο, με τις μελέτες του, θα δώσει λύσεις σε διάφορα τεχνικά προβλήματα. Το δύσκολο για μένα δεν είναι ο σχεδιασμός, τα ηλ/κά και τα ηλ/νικά, όσο ένας αξιόπιστος εγχώριος κινητήρας και τα ραντάρ (αφού έτσι και αλλιώς ηλ/οπτικά, έχουμε εταιρείες πολύ αξιόπιστες για να δώσουν λύση).
   Πριν 2 χρόνια περίπου η ΕΑΒ είχε παρουσιάσει ένα σύγχρονο ραντάρ μικρού εύρους (10 χλμ.) που είχε αναπτύξει σε συνεργασία με τη σχολή Ικάρων, αλλά από τότε δεν ξέρω τι πρόοδος έχει γίνει.
   Επιπλέον η ΕΑΒ το ξέρει το όλο θέμα στις βασικές αρχές του και από το ΠΗΓΑΣΟΣ.
   Δεν ξέρω πέρα από αυτά και τι δυνατότητες έχουμε για δορυφορική πλοήγηση, μια δυνατότητα που πρέπει απαραίτητα να διαθέτει το όχημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *