Στις 22 Απριλίου, ο Γερμανός και ο Βρετανός προϊστάμενος αμυντικών εξοπλισμών, Benedikt Zimmer και Jeremy Quin αντίστοιχα, συμφώνησαν στη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως στον τομέα των χερσαίων προγραμμάτων, ένα εκ των οποίων το πρόγραμμα του μελλοντικού άρματος μάχης MGCS (Main Ground Combat System). Όπως είναι γνωστό, στο πρόγραμμα MGCS συμμετέχουν η Γερμανία και η Γαλλία, και αφορά στην ανάπτυξη ενός νέου άρματος μάχης που θα αντικαταστήσει το Leopard-2 και το Leclerc από το 2035 και μετά.

Το ενδιαφέρον της Μεγάλης Βρετανίας, σε αρχικό στάδιο, είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα ως παρατηρητής και στη συνέχεια ως πλήρες μέλος, αν και όταν λυθεί το θέμα του βαθμού πρόσβασης της Μεγάλης Βρετανίας στο πρόγραμμα. Εκτός της συμμετοχής της Μεγάλης Βρετανίας στο πρόγραμμα MGCS, Βερολίνο και Λονδίνο συζήτησαν και το πρόγραμμα των τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων Boxer, καθώς και το πρόγραμμα του μελλοντικού συστήματος πλωτής γέφυρας

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα MGCS μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο, το οποίο καταγράφει και όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις σχετικά με το Leopard-2: