Σύμφωνα με ανακοίνωση των ολλανδικών ναυπηγείων Damen, στις 26 Απριλίου υπέγραψε συμβόλαιο με την HSMB (Hamburg Ship Model Basin) για εκτεταμένες υδροδυναμικές δοκιμές επί μοντέλου, με στόχο την ανάπτυξη των μελλοντικών φρεγατών F-126 του Γερμανικού Ναυτικού (πρώην MKS-180). Σύμφωνα με τη Damen οι δοκιμές θα καταδείξουν τη βέλτιστη υδροδυναμική συνθήκη για τη σχεδίαση των νέων φρεγατών. Οι σειρά των δοκιμών αυτών εντάσσεται στη φάση της αρχικής ανάπτυξης της σχεδίασης του πλοίου και περιλαμβάνει δοκιμές αντοχής, πλεύση και ελιγμών σε ήρεμη και τρικυμιώδη θάλασσα.

Η συμφωνία προβλέπει δοκιμές επί του μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες. Οι φρεγάτες F-126 σχεδιάζονται κατόπιν απαίτησης του Γερμανικού Ναυτικού, το οποίο θέλει τέσσερις F-126 (με δικαίωμα προαίρεσης για άλλες δύο φρεγάτες) με την πρώτη να παραδίδεται το 2027-2028. Το προγράμματα έχει κερδίσει η Damen, σε συνεργασία με την Blohm+Voss και τη Thales. Θα αντικαταστήσουν ισάριθμες φρεγάτες F-123 κλάσης «Brandenburg» οι οποίες εντάχθηκαν σε υπηρεσία την περίοδο 1994-1996. Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Blohm+Voss στη Γερμανία. Θα έχουν μήκος 155-160 μέτρα και εκτόπισμα 9-10.000 τόνων.

Η ταχύτητα πλεύσης, σε κατάσταση θαλάσσης 4, θα πρέπει να είναι της τάξεως των 26 κόμβων (48 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με ταχύτητα πλεύσης τους 18 κόμβους (33 χιλιόμετρα)) η εμβέλεια του πλοίου θα πρέπει να είναι περί τα 4.000 ναυτικά μίλια (7.400 χιλιόμετρα). Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός τους θα περιλαμβάνει ραντάρ τεχνολογίας AESA πολλαπλού ρόλου APAR Block.2, ραντάρ έρευνας αέρος και θαλάσσης TRS-4D, σταθερό σύστημα κάμερας ημέρας και υπέρυθρης όρασης, με κάλυψη του τόξου των 360ο, Gatekeeper της Thales, σύστημα διαχείρισης μάχης Tacticos της Thales, ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνιών, ηλεκτροπτικό σύστημα παρατήρησης και ανίχνευσης Mirador Mk.2, συρόμενο σόναρ (με δικαίωμα επιλογής και για σόναρ τρόπιδας) και ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Kora.

Οι απαιτήσεις επάνδρωσης θα είναι 110 άτομα, ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει έως 180 άτομα. Επίσης θα μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει ελικόπτερο τύπου NH-90 συν δύο UAV κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Ο εξοπλισμός του θα αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο 127/64 LW Vulcano των 127 χιλιοστών, οκτώ βλήματα κατά πλοίων NSM (Naval Strike Missile), 16 κάθετους εκτοξευτές Mk.41 VLS για 64 βλήματα αντιαεροπορικής άμυνας ESSM Block.2, δύο πυραυλικά συστήματα CIWS τύπου RAM Block.2 με 21 βλήματα έκαστο, δύο πυροβόλα MLG-27, δύο συστήματα αυτοπροστασίας MASS, πολλαπλές θέσεις για πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματων εκτοξευτών βομβίδων των 40 χιλιοστών, κανόνια νερού και ακουστικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας.