Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Reuters» η αμερικανική Boeing ανακοίνωσε ότι έλαβε την άδεια, από την αμερικανική κυβέρνηση, για την προσφορά του μαχητικού αεροσκάφους F-15X στην Ινδία, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού προμήθειας 114 νέων μαχητικών αεροσκαφών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εκκρεμεί από το 2004, όταν εκδόθηκε το σχετικό αίτημα. Ο λόγος είναι το μεγάλο κόστος του προγράμματος, το οποίο προσδιορίζεται πλέον $ 18-20 δισεκατομμύρια (για τα αεροσκάφη, τα όπλα και την υποστήριξη). Εκτός του F-15X, που είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη, ενδιαφέρον για τον ινδικό πρόγραμμα έχουν εκφράσει η Γαλλία (Rafale), οι ΗΠΑ (F-16 Viper, F/A-18 Super Hornet), η Ρωσία (Su-57), η Σουηδία (JAS-39E/F Gripen) και η Ευρώπη (Eurofighter).

Για την εξέλιξη των F-15, από το F-15E Strike Eagle στο F-15X μπορείτε να διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο:

Comments

  1. Το σωστότερο για την Ινδία είναι να επιλέξει τους ίδιους αφωραστες που έχει είδη … δηλαδή ή τους Ρώσους με το Su 57 ή Su 35 ή με τους Γάλλους με το rafale….καλό είναι η Ινδία να μην εμπλακεί με αμερικανικά αεροσκάφη για γεωστρατηγικός λόγους ….!!!!

  2. Σιγά μην το επιλέξουν με 250+ υπέρ-εκλεκτικά (πολύ φθηνότερα στην αγορά) Su-30 πολλαπλού ρόλου που έχουν σε υπηρεσία. Στριμώχθηκαν άγρια φαίνεται οι ΗΠΑ στην Ινδία μετά την απόρριψη της πρότασης για το οικονομικότερο F-16 που έδωσαν και στο Πακιστάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *