Μεγάλη διπλωματική επιτυχία για τους Αρμένιους ομογενείς, που αντανακλά και στην ίδια την Αρμενία, καθώς Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Το ψήφισμα «πέρασε» συντριπτικά υπέρ με 405 «ναι» και μόλις 11 «όχι». Το επόμενο βήμα είναι η έγκριση του ψηφίσματος από τη Γερουσία.

Μια εξίσου σημαντική παράμετρος είναι ότι οι Αρμένιοι ομογενείς συνεργάστηκαν άριστα με τις ελληνικές, εβραϊκές και άλλες χριστιανικές οργανώσεις υπέρ του ψηφίσματος. Όπως ήταν φυσικό η αντίδραση της Τουρκίας ήταν αναμενόμενη. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγω για εκδικητική πράξη των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας για τις εξελίξεις στη Συρία και τη χαρακτήρισε άκυρη.

Comments

 1. Είναι προφανές οτι ακόμη και η τηλεπερσόνα Κίμα Καρντάσιαν, είναι σοβαρότερη και καλύτερου επιπέδου απο όλους όσους έχουν περάσει απο το ελληνικό υπεξ και δεν έχουν καταφέρει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας.

  1. Και της Ανατολικής Ρωμυλίας, και των Ασσυρίων γιατί κι αυτοί υπεστησαν γενοκτονία. Δεν θέλουν διαχρονικά οι δικοί μας. Τραγικοί είμαστε. Η Καρντάσιαν παρότι ειναι αχαρακτήριστη ως προς την εικόνα που πουλάει και τι πρεσβεύει, χρησιμοποίησε τη φήμη της για μια τεράστιας σημασίας απόφαση. Απέδειξε ότι έχει μνήμη και επίγνωση της ιστορικότητας της στιγμής. Και βάφτισε τα παιδιά της στην Αρμενία σε ορθόδοξη εκκλησία. Τελικά ίσως υπάρχει ελπίδα για τον κόσμο.
   Στις ΗΠΑ υπάρχουν και διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί και παρουσιαστές. Έτσι πρόχειρα θυμάμαι Βαρντάλος, Άνιστον, Μενούνος, και μην ξεχνάμε Ρίτα Γουίλσον με σύζυγο Τομ Χανκς. Μήπως πρέπει να οργανωθούμε;

   1. Εδώ δεν έχουμε «εκμεταλλευτεί» το λόμπι το οποίο αναλαμβάνει μόνο του πρωτοβουλίες! Δεν διεθνοποιούμε τον δουλεμπορικό χαρακτήρα της Τουρκίας σε σχέση με το μεταναστευτικό.
    Αυτό το «παράλυτο» κράτος συνεχίζει την παθητική στάση του παρατηρητή των εξελίξεων με γνώμονα πάντα τον κατευνασμό της Τουρκίας και τα συμφέροντα της Γερμανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *