Μολονότι, η ελληνική κοινωνία και η πολιτική ηγεσία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον στο μέτωπο της πανδημίας εντούτοις στον Έβρο οι αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας είναι ταγμένοι στο καθήκον και επιχειρούν βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον μηχανισμό εθνικής ασφάλειας.

Ο λόγος για τον οποίο προβάλουμε και αναδεικνύουμε το έργο αυτών των κρατικών λειτουργών είναι γιατί με ζήλο και αυταπάρνηση υπηρετούν το εθνόσημο και την ελληνική κοινωνία σε ένα περιβάλλον υβριδικών απειλών και ασύμμετρων επιχειρήσεων από τη τουρκική πλευρά.

Επιχειρησιακά είναι η απάντηση στις τουρκικές δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατοχωφυλακής που διαρκώς προκαλούν με σωρεία ενεργειών. Οι τρεις υπηρεσίες ταγμένες στη πρώτη γραμμή είναι οι διμοιρίες της ΥΑΤ και ΥΜΕΤ καθώς και η ΟΠΚΕ με την ΕΚΑΜ. Υπηρεσίες επίλεκτες με ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση και κυρίως εθελοντές αστυνομικούς.

Ως εκ τούτων, από επιχειρησιακής απόψεως οι ΟΠΚΕ αποτελούν το ιδανικό εργαλείο, τον επιχειρησιακό βραχίονα της ΕΛ.ΑΣ για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στο μέτωπο του Έβρου.

Φυσικά πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια γιατί βλέποντας τις παρακάτω αποκλειστικές εικόνες για πρώτη φορά αμέσως διαπιστώνει κανείς πως οι αστυνοικοί έχουν επενδύσει μεγάλα ποσά αναβαθμίζοντας τον ατομικό τους εξοπλισμό με σύγχρονα υλικά.

Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες από τις ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης που εξασφάλισε το DefenceReview.gr