Στη διεθνή έκθεση «EuroNaval 2020», η ισραηλινή Rafael παρουσίασε και εκθέτει τα ναυτικά συστήματα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου C-GEM και SEWS-DV, αντίστοιχα. Το C-GEM έχει σχεδιαστεί για να παραπλανεί τους ερευνητές των σύγχρονων βλημάτων κατά πλοίων. Το C-GEM εκτοξεύει ρουκέτες (πυροτεχνικά αναλώσιμα), οι οποίες «παράγουν» έναν ελκυστικό ψευδοστόχο για την επερχόμενη απειλή. Το SEWS-DV ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες, όπως είναι ο ψηφιακός και ευρείας συχνότητας δέκτης C-PEARL-DV, που συλλέγει και αναλύει αυτόματα τα εκπεμπόμενα ραδιοσήματα. Το SEWS-DV ενσωματώνει επίσης και ηλεκτρονικό σύστημα αντιμέτρων για την προστασία του φίλιου πλοίου από παρεμβολές.

Comments

 1. Μπορούμε παρακαλώ να μας παρουσιάσετε μια συγκριτική αναφορά των δυνατοτήτων των αντίστοιχων συστημάτων των FDI και MMC , θα ήταν καλό να ξέρουμε τι περιελάμβανει κάθε πλατφόρμα για μην λέμε τα Γαλλικά πλοία είναι ακριβά .

  1. Δεν εχει πολυ νοημα. Οι διαφορες στις δυνατοτητες ειναι τεραστιες. Αυτο που ειπωθηκε ηταν πως η προσφορα τοτε για τις 2 fdi ηταν ακριβη μαζι με οπλα και fos.
   Αλλα τα mmcs αν βγουν σε παραπλησια τιμη και δυνατοτητες με αυτα που πηρε Σαουδικη Αραβια, χειροτερη συμφωνια θα ειναι κατα την αποψη μου. Το θετικο που προσφερουν ειναι χρηματοδοτιση και κατασκευη εδω.
   Τωρα αν μπορουμε να κανουμε καμια σοβαρη συμφωνια για 4 belhara με κατασκευη εδω σε καλυτερη τιμη θα ηταν το ιδανικο.
   Η αν καταφερουμε να παρουμε MMCS με 2ο σοναρ, πιο πολλα οπλα και γυρω στα 500 εκατ το καθενα, αλλα δε το βλεπω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *